ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER  fredag 5. oktober 2018
ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LANDSNYHEDER lørdag 9. februar 2019
HELE LANDET: Siden januar 2018 er der blevet 2.500 flere villaer, ejerlejligheder og sommerhuse at vælge imellem hos landets ejendomsmæglere.
 
Er første punkt på dosmersedlen for 2019 at købe enten villa, lejlighed eller sommerhus, kan man glæde sig over, at der er mere at vælge imellem nu i forhold til, hvis man var gået på boligjagt på samme tidspunkt sidste år. For mens der var 47.219 af de tre boligtyper til salg i januar 2018, er tallet her et år efter oppe på 49.823. En stigning på 5,5 pct. Det viser nye tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.
 
Det er især ejerlejligheder, der er kommet flere til salg af. I januar 2018 var der udbudt 6.777 ejerlejligheder, mens der i januar 2019 8.242 ejerlejligheder, en stigning på 21,6 pct.
 
-Det er forventeligt, at den til tider hidsige udvikling på ejerlejlighedsmarkedet før eller siden må tage et break, og det er det, vi har set det seneste års tid. Kigger man historisk på udbuddet, er det stadig ikke højt, men det er klart, at godt tyve procent er til at tage at føle på, siger Nyboligs kommunikationschef, Thomas Hovgaard.
 
Han ser to forklaringer på det stigende boligudbud.
 
-For det første er mange nye byggerier kommet på markedet det seneste år, og for det andet har prisernes niveau også skabt lidt nølen, hvor folk lige vil se, om prisstigningen fortsætter eller stagnerer, siger Thomas Hovgaard.
 
Er det modsat villaer og sommerhuse, som står øverst på ønskelisten, er udbuddet her kun steget i beskedent omfang med hhv. 2,5 pct. for villaer og 3,3 pct. for sommerhuse. Der er nu 30.823 villaer og 9.916 sommerhuse på markedet.
 
-Vi har set en fornyet appetit på sommerhuse, som også kan forklares med højkonjunkturen, hvor flere får råd til familiens anden bolig, og parcelhuset har også og er fortsat populært blandt danske boligejere, siger Thomas Hovgaard.