ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER  fredag 5. oktober 2018
ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
NORDJYSKE NYHEDER lørdag 5. januar 2019
NORDJYLLAND: Dele af Region Nordjyllands elektroniske patientjournal (EPJ) brød ned torsdag eftermiddag men blev løst fredag middag. Nedbruddet omhandlede indlagte patienter og dermed ikke de ambulante patienter.

 Alle afdelinger på de tre hospitaler blev aktiveret med det samme, og nødprocedurer blev sat i værk, så patienterne blev håndteret. Enkelte operationer på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland blev aflyst. De pågældende patienter blev løbende informeret. 

Nedbruddet betød, at afdelingerne midlertidigt ikke kunne tilgå den elektroniske patientjournal men i stedet måtte skrive journalnotater på papir for at sikre historikken, som så senere bliver journalført i EPJ. Ud over dette blev arbejdsgange besværliggjort for personalet.

- Vi er selvfølgelig utrolig kede af sådan et nedbrud, som har været til gene for både vores patienter og personale, siger lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital Michael Braüner Schmidt.

Han understreger, at der ikke har været tale om fare for patientsikkerheden.

- Vores personale har handlet yderst professionelt og hurtigt i denne sag, og det er en stor årsag til, at vi har kunne rykke så hurtigt. Jeg er meget imponeret over alles indsats, siger Michael Braüner Schmidt.

IT-Fejlen var i selve databaseplatformen.
IT-systemet med patienjournaler brød ned
Direktør på Aalborg Universitetshospital Michael Braüner Schmidt.