ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER  fredag 5. oktober 2018
ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER fredag 30. november 2018
Flyvepladsen i Buddum er også blevet brugt til forskellige konkurrencer.
BUDDUM: Flyvepladsens eksistens i Buddum afhænger af, om  Mariagerfjord Kommune fortsat vil betale den årlige leje af marken samt 15.000 kr. til vedligeholdelse.

Hvis udvalget for Teknik og Miljø på sit møde mandag siger nej, bliver pladsen lukket.

Det er ikke de store penge, der er i spil i det kommunale budget. Den årlige leje udgør ca. 9.000 kr. Så det er et spørgsmål om 24.000 kr.

Siden flyvepladsen blev etableret, har kommunen, oprindeligt Hadsund Kommune, betalt lejen af jorden og forpagtet pladsen ud til den nuværende forpagter, men uden at vedkommende skulle betale forpagtning,

Den kommunale forvaltning har imidlertid gransket de kommunale aftaler og rettet henvendelse til den nuværende forpagter, at nu skal de 9.117 kr., som aftalen lyder på, i kommunekassen.

Det har medført, at forpagteren af flyvepladsen har meddelt kommunen, at han opsiger aftalen pr. 1. april næste år. Han ønsker ikke at have udgifter til leje af de 2,7 hektar, som det drejer sig om.Hvis kommunen vil forlænge aftalen for flyvepladsen skal man foruden leje af jorden også betale de 15.000 kr. til at vedligeholde den.

Aktiviteten på flyvepladsen i Buddum er ikke stor. Den benyttes blandt andre af en flyveskole i Århus og private flyvere fra Randers, ligesom Herning Motorflyveklub benytter den

Antallet af operationer har været meget svingende år fra år.

Hvis flyvepladsen lukker kan området eventuelt bruges til opstilling af vindmøller. Det har været udelukket på grund af flyvepladsen.

I området er det Veddum Kær og Als Enge, der er forbeholdt vindmøller.

Lukning af flyvepladsen får ingen betydning for Regionens Heliport, som regionen har en særskilt aftale med jordejer om, oplyser forvaltningen.