ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER  fredag 5. oktober 2018
ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER torsdag 29. november 2018
HOBRO: Over 75 vikinger vil befolke Vikingegården ved Fyrkat, når der holdes vintersolhvervsmarked lørdag 8. december.

Der bliver arbejdende værksteder, salgsboder og børneaktiviteter, og arrangementet afsluttes med et fakkeloptog.

Det er 23. gang egnens vikinger mødes for at fejre, at mørket snart afløses af lysere tider

Der bliver blandt andet solgt forskellige ting af horn og ben, håndstøbte bronzesmykker, håndlavede unikasmykker, glasperler, plantefarvet garn, nålebundne huer, vanter og sokker

Markedshallerne vil være fyldt med en velsignelse af ting og sager i alle afskygninger og prislejer. Vintersolhvervsmarkedet er således en mulighed for finde håndlavede og personlige julegaver.


Der er også tænkt på børnene. Der bliver forskellige vikingelege og kamptræning på pladsen mellem husene, og man kan få en trækketur på en islandsk hest.

Ved det udendørs bålsted kan børn og voksne desuden stille sulten med et måltid varm vikingemad, når Fjørgun, Øyvind Blodørn, Sif og Thorgest sælger den populære midvintersuppe med hjemmebagt brød. Det er også muligt at få varm mjød, te og kaffe i museumsbutikken.

Vintersolhvervsmarkedet på Fyrkat afsluttes med et fakkeltog i de sene eftermiddagstimer, når mørket falder på. Her vil vikingerne gå rundt om gårdens langhus og efterfølgende ofre deres fakler på bålet og fremsige traditionsrige vers om årets hjul, der drejer, og solen, der vil vende tilbage.

Arrangementet indledes kl. 12 og varer til kl. 16, og der er gratis adgang.