ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER  fredag 5. oktober 2018
ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER torsdag 8. november 2018
HELBERSKOV: Der var fuldt hus, 130 mennesker, alt hvad brandmyndighederne tillod, der tirsdag aften måtte være i Helberskov forsamlingshus, Thulstedhus til en historisk aften i tekst, billeder, film, musik og sang.

Det var den lokale borgerforening, der havde fået ideen til at arrangere en aften med hovedvægten lagt på den lokale historie de seneste hundrede år og krydret med lidt fra resten af verden.

Man tog udgangspunkt i begyndelsen af det 19. århundrede og bevægede sig så fremad med ti års mellemrum.

Ost og rødvin efter 70-erne
Efter 70-erne var der spisepause i den tre timer lange forestilling. Det ene fad efter det andet med ost blev båret ind i salen og adskillige flasker rødvin kom på bordene, og stemningen steg adskillige grader, inden man tog fat på et nyt årti.

Det var lokale, tidligere skoleinspektør i Hadsund, Jan Michno, der lagde stemme til historien samtidig med der blev vist billeder og filmglimt på en storskærm, og lydmæssigt blev adskillige af billederne krydret med tidens musik.

På forhånd var der kopieret sangblade, og så spillede Lis Bonderup for på det elektriske klaver.

Det var i vid udstrækning lokale, der fyldte op i salen, men også mange fra omegnen mødte frem.

Ovenud stor interesse
 Interessen for at deltage var ovenud stor, og der blev hurtigt udsolgt. Mange blev skrevet på venteliste for at overtage en stol, hvis nogle skulle melde fra, men det var der ikke mange, der gjorde.

Adskillige lokale borgere havde inden aftenen brugt mange timer på at samle materiale, tekst og billeder. Den lokalhistoriske forening i Als havde også bidraget.

Det veltilrettelagte arrangement høstede mange verbale roser fra deltagerne, der fandt det både hyggeligt og interessant.

Ny Helberskov-sang
Aftenen sluttede med, at alle sang en ny Helberskov-sang, der var forfattet af lokale Birgitte Buus.

Jan Michno lagde stemme til hundrede års lokalhistorie.
Birgitte Buus ved de mange osteanretninger.
Lis Bonderup sørgede for musikledsagelse til de mange sange.
Så er det med at få sangteksten i fokus
Sammenkomsten sluttede med, at man sang den ny Helberskov-sang