ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER  fredag 5. oktober 2018
ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LANDSNYHEDER  tirsdag 23. oktober 2018
HELE LANDET: Mens udbuddet af enfamilieshuse har været stabilt og let faldende de seneste tre år, ser det helt andeledes ud for markedet for ejerlejligheder. Fra august 2015 til august 2018 er der godt 1.000 flere ejerlejligheder at vælge imellem. Og alene de seneste 12 måneder er antallet af ejerlejligheder til salg steget med 13,4 pct. Det viser nye tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.
 
Det er især i København, der går forrest i den udvikling. Fra august 2017 til august 2018 er der kommet 24,5 pct. ejerlejligheder i ejendomsmæglernes vinduer, hvor København tegner sig for godt en tredjedel af alle udbudte ejerlejligheder.

-Markedet for ejerlejligheder har de seneste år kørt på den store klinge, men vi ser nu, at der skiftes til mindre tandhjul, selvom der stadig er tale om et fint salg og et pænt boligudbudt, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.
 
Ifølge ham skyldes det stigende udbud af ejerlejligheder blandt andet, at de seneste års store aktivitet i byggeriet omsider slår igennem.
 
-Der er faktisk stor efterspørgsel på lejligheder på især mindre boliger, men en del af nybyggeriet rummer store boliger, og de nuværende priser på ejerlejlighedsmarkedet hindrer en del af det publikum fra at kunne købe, da det ofte er nyetablerede og studerende, hvis økonomi ikke rækker til et boligkøb i de prisniveauer, siger Thomas Hovgaard.