ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER  fredag 5. oktober 2018
VEDDUM: I kampen for, at der også i fremtiden er en dagligvarebutik i Veddum, vil man blandt andet se på alternative muligheder i stedet for brugsbevægelsen, Coop.

Det kom frem på det krisemøde, Dagli´Brugsen i byen havde indkaldt til i forsamlingshuset, hvor der var mødt ca. hundrede mennesker.

Det blev på mødet oplyst, at forretningen i Veddum det seneste års tid har oplevet en dalende omsætning, der blandt andet falder sammen med, at Rema 1000 åbnede sin forretning i Hadsund. Flere pointerede, at det er billigere, at handle i nogle af supermarkederne i Hadsund, og hvis man alligevel er på de kanter i f.eks. forbindelse med ens arbejde, er det fristende.

De faste kunder, og det var nok hovedsageligt dem, der fyldte op i salen, har øget deres indkøb i brugsen, men skal den overleve som brugs, skal der flere kunder, der køber deres dagligvare lokalt.

Bestyrelsen for brugsen har haft møde med Coop, der blandt andet har foreslået, at der skæres ned på omkostningerne. I den forbindelse drøftede man, om eventuelt nogle frivillige kan hjælpe til i butikken. Det faldt dog andre i salen for brystet, at fyre eller reducere fast personales arbejdstid og lade ulønnet komme til.

De ca. 370 borgere i Veddum håber, det på en eller anden måde lykkes at bevare dagligvarebutikken i byen, og adskillige i Skelund ser også gerne, at forretningen i nabobyen består, men problemet er, at der er for få lokale arbejdspladser. De fleste på arbejdsmarkedet kører udenfor byskiltene og handler så i området, hvor de er beskæftiget.

Det har heller ikke hjulpet den lokale forretning, at salget af dagligvarer på internettet er stigende. En mulighed, som adskillige travle familier benytter sig af, da de så får leveret varerne ved deres gadedør. De sidder derhjemme ved skærmen og køber ind ofte for en uge ad gangen.

Der er rift om kunderne. Der skal flere handlende i brugsen i Veddum.