ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER  fredag 5. oktober 2018
ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER  søndag 7. oktober 2018
Gymnastikopvisning i Skelund i begyndelsen af 50-erne. Børge Bach
er fanebærer.

SKELUND:  Skelund Idrætsforening har bestået i 80 år, og i den forbindelse udgives en bog om foreningen.

Bogen bliver på 314 A-fire sider i stift bind og illustreret med 260 fotos og tegninger. Gruppen, der står bag udgivelsen, præsenterer den lørdag 20. oktober i Skelund Idrætsforenings klubhus. Her vil arbejdsgruppen, repræsentanter for idrætsforeningen og det lokalhistoriske arkiv i Skelund være til stede.

I efteråret 1937 fusionerede to idrætsforeninger i Skelund. Gymnastikforeningen og "Ungdom og Idræt Skelund" (UIS) til Skelund Idrætsforening, SIF. Af ukendte årsager ændredes stiftelsesåret med tiden til 1938, og foreningen har derfor i år bestået i 80. år (81 år), siger en af initiativtagerne, Lars Sølgaard, Øster Hurup, der oprindelig er Skelund-dreng og som har deltaget i idrætsforeningens liv i mange år.


Lars Sølgaard.

- Starten på bogen var, at jeg for 3-4 år siden talte med andre tidligere aktive i SIF om, at det var på tide at få fortalt foreningens historie og om mennesker og livet i klubben, siger han.En sommerdag i 2015 samledes fem pensionister/efterlønnere og besluttede at påbegynde arbejdet med at skrive en bog, der fortalte en hel del af foreningens historie, og ja, konceptet fra Hurup med fortællere skulle være en vigtig bestanddel, men der er også en større generel fortælling samt en del statistisk materiale.

Flere tusinde timers arbejde
- Det har været et virkeligt stort arbejde. Sammenlagt kommer timetallet op på flere tusinde timer, siger han.

Desuden blev nuværende og tidligere medlemmer bedt om at fortælle om deres tid i klubben. Disse fortællinger repræsenterer hovedparten af idrætsforeningens historie og giver et bredere, dybere og mere muntert billede af livet, der er blevet levet i Skelund Idrætsforening.

54 fortællere har bidraget
Gruppen har modtaget en lang række fortællinger og lavet interviews, så hele 54 fortællere har givet deres besyv med ved at fortælle om deres oplevelser i SIF.

- Da layout og trykkeperioden gik i gang, fik vi en fantastisk hjælp i skikkelse af yderligere en pensionist, nemlig Freddy Dichmann fra det grafiske firma FREKA fra Ryomgård. Freddy har overladt chefstolen til en datter, men varetager stadig firmaets afdeling med at fremstille bøger ol. Freddy er en af den slags mennesker, der nok tænker på, at der skal penge ind, men går meget op i at få lavet et virkeligt kvalitetsprodukt, siger Lars Sølgaard.
For- og bagside på bogen om Skelund Idrætsforening.