ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER  mandag 1. oktober 2018
HOBRO: I nærheden af 50 vikinger indtager Vikingecenter Fyrkat ved Hobro i efterårsferien.

Fra lørdag 13. til søndag 21. oktober demonstrer de vikingetidens håndværk og håndarbejde for publikum, der også selv får mulighed for at deltage i flere aktiviteter. En købt entrébillet gælder hele ugen.

Der er åbent på buebanen flere gange om dagen, hvor publikum, store som små, kan skyde med vikingelangbuer og pile med håndsmedede spidser. Vikingerne holder desuden selv en bueskydningskonkurrence, den såkaldte Palnatoke Cup, sidste dag i efterårsferien.

Vikingerne kommer også for at udveksle erfaringer og lære af hinanden, så i løbet af ferien bliver der holdt kurser og workshops i blandt andet keramik, perlemageri, plantefarvning af uld og hør og pileflet. Der er på alle hverdage - 15. til 19. oktober - et fagligt oplæg om et af vikingetidens håndværk med en efterfølgende workshop, hvor publikum og vikinger kan prøve kræfter med dagens håndværk. Alle oplæg starter kl. 12, og workshoppen varer mellem to og tre timer.

Derudover vil vikingerne alle dage - også i weekenden - lave pile, sy, garve skind, filte uld, flette kurve, udføre smedearbejde, lave langebuer samt forskelligt træarbejde. Publikum er velkomne til at spørge ind til de mange aktiviteter og kan selv prøve kræfter med udvalgte håndværk.

Det er også i efterårsferien, at vikingebåden skal trækkes op af vandet. Det gøres på rundstokke, og her må publikum meget gerne hjælpe til. Båden trækkes op søndag 14. oktober cirka kl. 12.

Det kan være koldt at bo på vikingemaner i oktober, så i den kølige efterårsuge varmer vikingerne svedehytten op og fylder trækarret med vand, så de kan blive varmet godt igennem -og kølet af! Publikum er velkommen til at hoppe i baljen - men man skal selv tage et håndklæde med.

Alt i alt er Vikingecenter Fyrkat fyldt med vikingeliv og god stemning hele efterårsferien.Foto: Nordjyllands Historiske Museum
Fyrkat er alle dage åben mellem kl. 10 og 16.
Det koster 75 kr for voksne at deltage. Børn og unge under 18 år har fri entre´. Pensionister og studerende skal betale 60 kr.
En billet gælder hele ugen

Foreløbigt program:
Mandag 15. oktober: Keramik (der milebrændes om fredagen)
Tirsdag 16. oktober: Pileflet
Onsdag 17. oktober: PlantefarvningTorsdag
18. oktober: Perlemageri
Fredag 19. oktober: Filtning


Foto: Nordjyllands Historiske Museum