ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER  torsdag 27. september 2018
HADSUND: Der blev budt på mange oplevelser og synsindtryk for medlemmerne af Ældresagen i Hadsund, der deltog i turen til Sydengland - en særdeles vellykket tur, gav deltagerne efterfølgende udtryk for.

Deltagerne fløj fra Aalborg til Gatwick, og derefter kørte man til flådebyen Portsmouth, hvor man blandt andet besøgte flådemuseet, og det blev også til en havnerundfart.

- På andendag gik turen til Salisbury, hvor vi besøgte den imponerende katedral. Få kilometer uden for Salisbury besøgte vi et af Europas mest berømte, historiske monumenter, Stonehenge fra omkring 3000 år f.kr. En virkelig stor oplevelse, som var godt vi fik set, fortæller Bente Olesen fra ældresagen.

Der blev også tid til at besøge Cornwall. Desværre var der tåge, så det var begrænset, hvor meget deltagerne kunne se af det særprægede landskab. Man overnattede i Newquay

- På fjerdedagen var tilrettelagt turens højdepunkt turen, Lands End, Englands vestligste punkt, hvor bølgerne slår ind mod de store klipper og udsigten var ubeskrivelig. Inden vi nåede dertil, kørte vi til Marazion, hvor vi var så heldige at tidevandet viste ebbe, så vi kunne gå ud på øen, hvor St. Michaels Mount ligger. Vejen var åben, så vi kunne komme over til øen mellem kl. 8 og 11, hvorefter vejen igen ville blive oversvømmet, da forskellen på tidevandet er 3 m. Klimaet i dette område er mildt, så der gror både palmer og subtropiske planter. Sidst på dagen kørte vi til Bristol, hvor vi overnattede de sidste 2 dage, siger Bente Olesen.

Man besøgte også byen Bath, der på grund af sine varme kilder blev grundlagt som kurby af romerne i det 1. årh. Deltagerne så de gamle romerske bade, der blev udgravet i 1870.
Det blev også til et besøg på Stonehenge, der menes at være stablet ca. 3.000 år før Kristi fødsel
Bath er en af Englands smukkeste byer med sine nærmest endeløse gader og huse opført i streng Gregoriansk stil.  Her var vejret heller ikke med deltagerne. Det regnede, mens man var i byen.

Inden hjemturen blev det også til et besøg på Windsor Castle.
Der var en del flotte udsigtspunkter. Her i solskin, men andre gange desværre i tåge og regnvejr.