ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER tirsdag 11. september 2018
ALS: Mange spisepladser i Als-hjem stod tomme fredag aften. Børn og voksne deltog i stedet i det Street Food-arrangement, som Als Sport og Event stablede på benene i Als Hallen.

Der var i den ene ende af hallen dækket op til et par hundrede mennesker, og næsten alle pladser var besat. I den anden ende var der etableret legemuligheder for børnene, når de havde tygget af munden.

En række lokale madudbydere sørgede for, at alle munde blev mætte, kræsne eller ej. Der var noget for enhver smag.

Arrangementet sluttede af med, at det lokale kirkekor under ledelse af Troels Kold gav nogle numre.

Jan Gerts, en af initiativtagerne til arrangementet, en gentagelse af et lignende i 2017, anslår, at der i løbet af eftermiddagen var ca. 250 mennesker i hallen, hvor de først kunne deltage i en floorball-turnering, ligesom der var mulighed for at købe kaffe, og ved godt 17-tiden blev madudsalgsboderne rigget til.

Samtidig med de fysiske udfoldelser kunne gæsterne i hallen også besøge boder, hvor flere foreningsrepræsentanter orienterede om fritidsmulighederne. Det drejede sig blandt andet om Als Gymnastikforening og idrætsforeningen Olympia i Øster Hurup.

Der var tale om et daglangt arrangement, en fritidsfestival, hvor samtlige elever i Havbakkeskolens afdelinger i Skelund og Als blev orienteret om de mange fritidsmuligheder, der er i lokalområdet. Eleverne drog rundt for at prøve de forskellige ting, blandt andet var en del i Øster Hurup for at snuse til badmintonsporten og andre prøvede eSport i Hadsund.

-Der var også lagt op til, at nogle skulle prøve at stå på vandski, men det måtte aflyses. Als Odde vandskiklub mente, bølgerne på fjorden var for voldsomme til at utrænede unge mennesker kunne prøve sporten, siger Jan Gerts

Als Sport og Event havde søgt Udvalget for Kultur og Fritid om knap 20.000 kr. til arrangementet, men i den kommunale sparetid måtte arrangørerne nøjes med det halve.

Men trods økonomisk smalhals blev det et vellykket arrangement, hvor der dog midt på eftermiddagen var knap så mange mennesker, som man havde håbet, men et voldsomt regnvejr over Sydøsthimmerland fik givet mange til at hodle sig hjemme, til det klarede op.

Flere foreninger var repræsenteret med stande i Als Hallen.
Der var flere gange kø ved madboderne.
Når man havde købt sin mad ved en af boderne, var det blot at finde plads ved bordene.
Der var travlhed i "køkkenet".
Når børnene havde tygget af munden og ikke længere gad høre på voksensnak, var der muliged for, at de kunne lege i den anden ende af hallen.