ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER mandag 10. september 2018
HAVNØ: Havnø Mølles Venner, Møllehistorisk Samling og Visborg kirke er sammen om at holde høstfest søndag 16. september i og ved Havnø Mølle.

Arrangementet indledes kl. 10 med en høstgudstjeneste i et stort telt ved sognepræst Mette Tved Hansen, og hun får hjælp af FDF. Der stilles stole og bænke op, men vil man være helt sikker på at få en siddeplads, kan det være en gode ide´ at tage sin egen klapstol med, siger Lise Andersen fra Havnø Mølles Venner.

Efter gudstjenesten bliver teltet ryddet for stole, og derefter stiller håndværkere og husflidsfolk op med udstilling, og der kommer fire tekstilpiger med spinderokker og plantefarvet garn, der er til salg.

Man får også besøg af en pilefletter, en børstenbinder, en, der laver flotte spækbrædder af træ og en der laver den fineste trådkunst, oplyser Lise Andersen videre.

Børnene har også i år mulighed for at male deres eget mel på håndkværn og bage pandekager, og Anders Overgård tilbyder som sædvanligt en køretur med hestevogn i de smukke omgivelser omkring møllen, og om eftermiddagen underholder Rebildspillemændene.

Møllen sættes i gang kl. 11, og hvis der er vind, males der mel til salg.

I dagens anledning er der gratis adgang for alle!

Høstfesten er afslutningen på sæson 2018, hvor møllelauget bl.a. har haft travlt med at male vinger og at forny de udvendige trapper - et arbejde som blev påbegyndt sidste år.

-Vi har også haft besøg af møllebyggerne, der har udskiftet noget råddent tømmer i kælderen. Og så lykkedes det heldigvis at skaffe midler nok, til at anskaffe nye sejl til møllen.
 
 I alt er der lavet bevaringsarbejder for 153.000 kr. Penge som Havnø Mølles Venner skaffede fra fonde, så det kunne laves uden udgift for Nordjyllands Historiske Museum, siger Lise Andersen.


Alle indtægter ved salg af kaffe, mel os så videre i forbindelse med høstfesten går ubeskåret til vedligeholdelsen af denne Nordjyllands ældste vindmølle.