ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER lørdag 8. september 2018
ALS: I løbet af efteråret bliver det muligt at dyrke eSport i Als. Der indrettes i tilknytning til Als Hallen et fuldt udstyret lokale, hvor alle, der har lyst til at dyrke sporten, kan komme.

Det oplyser Jan Gerts, Als Sport & Event, der har taget initiativet.

Der indrettes et lokale, der tidligere har huset noget af skolekøkkenet, men som bruges til opbevaring efter, at det tidligere opbevaringslokale i tilknytning til idrætshallen mod vest er indrettet som motionsrum.

Tingene, i det nuværende lagerlokale, kan der findes plads til andre steder, og så kan der bliver et fint sted til eSporten, siger han.

Økonomien er nogenlunde på plads. Fra fonde er der foreløbig skaffet ca. 100.000 kr. til indkøb af godt en halv snes computere, som forventelig hovedsageligt yngre mennesker vil kaste sig over for at spille.

Sporten er på landsplan blevet en stor succes, og også i lokalområdet er der run på spillestederne.

At interessen i Als og omegn også er til stede, er Jan Gerts ikke i tvivl om. De gange, der er blevet inviteret til weekendtræf for at spille på computere i først aulaen på Havbakkeskolen, og da pladsen her blev for trang, i Als Hallen, har der været ovenud stor interesse.

Det er tanken, at der skal oprettes en eSportsforening, hvor det skal være muligt, at medlemmerne skal kunne komme og træne, når de har tid og lyst.
De gange, der er blevet arrangeret computertræf i Als, først i aulaen på Havbakkeskolen, og senest i Als Hallen, har der hver gang været fuldt hus.
Lars Baisgaard, Als, tog oprindelig initiativ til at arrangere computertræf i landsbyen.