ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER mandag 3. september 2018
MARIAGERFJORD: Mariager Fjord Orienteringsklub stod i weekenden for afviklingen af et stort O-løbsstævne med ca. 300 deltagere fra de fire store klubber i Nordkredsens 1. division.
Løbet blev afviklet i Alstrup Krat i den østlige udkant af Mariager, oplyser Jens Chr. Dalgaard fra fjordklubben.

De fire klubber, der i dagens dyst mødte hinanden, var OK Pan fra Aarhus, Silkeborg OK, Horsens OK og Herning OK. Hertil kom løbere fra otte andre klubber fra Nord- og Midtjylland, og de mange løbere fordelte sig på ikke færre end 17 løbsklasser. 

Divisionsmatchen blev klart vundet af OK Pan med 6 max-point. Silkeborg fik 4 point og Horsens 2 point. Dermed måtte Herning OK se sig slået af de øvrige tre klubber i Nordkredsens bedste division.

Løbet blev afviklet i et naturskønt og kuperet terræn. Det var der dog nok ikke så mange orienteringsløbere, der kunne nyde synet af. De mange bakker og tilhørende slugter og små vandløb, satte sit præg på løberne, der dog havde stor ros til arrangørklubbens banelægger, Niels Jørgen Iversen.

Stævnet blev gennemført i flot efterårsvejr med høj solskin og næsten vindstille, en sjældenhed i Danmark kunne stævneleder Klaus Wolsing konstatere.

Selve stævnepladsen var på en græsmark øst for Sødisbakke. Her kunne de mange løbere både parkere og finde sig en god plads på græsarealet. Arrangørklubben havde opsat kiosktelt med et velassorteret udbud.

Opløb og passage af mål foregik ligeledes her, så under afviklingen af stævnet var der til tider vild jubel, når klubkammerater asede op ad de sidste drøje meter mod mål midt på stævnepladsen.
Mariager Fjord Orienteringsklub høstede roser for afviklingen af det store arrangement.
Foto: Dronedata.dk