ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER fredag 31. august 2018
ASTRUP/ROSTRUP: Ud over børne- og voksenkor med tilknytning til kirkerne i Astrup og Rostrup starter der i år et spirekor op.

Dette kor skal bestå af børn fra 0. til og med 2. klasse, og der bliver første øvedag tirsdag 4. september mellem kl. 14.30 og 15.15.

-Kortimen vil hver gang begynde med saftevand og frisk frugt, så der er energi til leg, sang, kanons og snak, siger korleder Pia Thøgersen.

Børn fra Arden skole hentes ved busstoppestedet af korlederen, og børnene fra Astrup Friskoler skal gå hen til brugsen, hvor de så vil blive hentet af bilen, der også har hentet eleverne fra Arden.

Samme dag, som Spirekoret indleder prøverne, tirsdag 4. september, skal børnekoret i gang. Det bliver mellem kl. 15.30 og 16.30.

Dette kort begynder også med lidt at spise og drikke, og derefter begynder børnene fra 3. klasse til og med 6. klasse med sanglege, salmer, talekor, tant og fjas.

Om aftenen, 4. september, er det de voksne, der indbydes til korstart. Det bliver mellem kl. 19 og 20.30.

-Sædvanen tro begynder vi med ost og rødvin, men Højskolesangbogen skal også i brug, og de første par satser til kirkernes "Høstmarked" den sidste søndag i september skal der også startes op på, siger Pia Thøgersen.

Alle kor øver i den kommende sæson i konfirmandstuen ved præstegården, Skørpingvej 8 i Astrup.
Det er gratis at gå til kor, og børne- og ungdomskorene er endda så heldige, at de optjener løn, hver gang de medvirker ved noget i kirkerne.

På grund af folkeskolebørnenes lange arbejdsdage, ligger kortimer forholdsvis sent, men man håber alligevel, at det vil vælte ind med børn til de forskellige kor.

Mandag d. 3. september starter ungdomskoret kl. 15.30 - 16.30 - det er børn fra og med 6. klasse,. der samles til dette kor.

Alle kor har Pia Thøgersen som leder. Man kan kontakte hende, hvis man er i tvivl om noget, eller hvis man skal have hjælp til at få et barn til eller fra kor. Kontaktoplysninger kan findes på kirkernes hjemmeside: http://astrupkirke.dk eller http://rostrupkirke.dk

Pia Thøgersen, organist og korleder ved kirkerne i Astrup og Rostrup.