ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER fredag 7. september 2018
HADSUND: Antallet af deltagere i dette års Hadsund-løb blev i forhold til 2017 næsten tredoblet.
682 løbere stod klar ved startsnoren, da løbet torsdag aften blev skudt i gang. I 2017 var der 250 deltagere.
Det store antal løbere skyldtes ikke mindst, at Hadsund Skole havde valgt at deltage i det lokale løb med 345 elever, godt halvdelen af det samlede deltagerantal.
Selv uden de mange elever var deltagerantallet alligevel blevet slået med med ca. 90 løbere, siger Niels Jørgen Iversen. Der er dog fortsat et stykke vej op til rekorddeltagelsen, der blev sat i 2012, hvor 879 deltagere løb ruten rundt i Hadsund.
Som tidligere år dannede Tovet i Hadsunds midtby rammerne om stævnepladsen, hvor der både var start og mål.

Der var tre løbedistancer på henholdsvis 3,3 km, 5,5 km og 10,5 km.

To instruktører fra fitnesscenter MyHeart stod for opvarmningen, og kl.18.30 blev første startgruppe på de 10,5 km sendt af sted af Palle Justesen fra Sportigan, og med fem minutters interval kom løberne på henholdsvis 5,5 km og 3,3 km også af sted ud på stier og veje i Hadsund og omegn.

 Fælles for de tre distancer var en noget barsk start op ad  Storegade og videre ud ad de første ca. 1½ km. på Aalborgvej.

Løberne på den lange rute var helt ude af byen, før der blev  drejet ind ad Visborgvej og videre helt til Visborg.

Løbere fik stor opbakning af tilskuere i målområdet på Torvet, hvor de mange løbere også kunne studere og sammenligne deres resultater, der blev ophængt på store informationstavler midt på Torvet.

Præmieoverrækkelsen foregik ved springvandet nedenfor Torvets store trappe, og især de yngste elever fra Hadsund Skole ventede med spænding på resultaterne.

Alle vindere og samtlige resultater kan findes på klubbens hjemmeside
www.mariagerfjordok.dk http: Her nævnes blot de hurtigste på de tre distancer:


De hurtigste:
Hurtigst på den korte 3,3 km blev hos pigerne Caroline Juul fra Vindblæs Friskole i tiden 16.25. Hos drengene blev det Victor Harboe Skjoldborg, Hadsund Skole i 14.54.

På den mellemlange 5,5 km blev vinder hos kvinderne Marlene Eriksen fra Mariager Højskole i tiden 25.22. Hos mændene Mogens Hvid Christiansen fra Hadsund Roklub i 21.50.

Den lange rute på 10,5 km blev hos kvinderne vundet af Anne Rasmussen Sand fra Mariagerfjord Triatlonklub i tiden 49.14. Hos mændene Alex Bach fra Mariagerfjord Triatlonklub i 37.14.

I 2019 afvikles løbet torsdag 5. september

De mange deltagere er klar til at blive sendt ud på ruterne.
Foto: Dronedata.dk