ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER onsdag 8. august 2018
HADSUND: Torsdag 6. september er det 27. gang Mariager Fjord Orienteringsklub og Sportigan i Hadsund inviterer til motionsløb i Hadsund

da løbet blev gennemført i 2017 var det med 250 deltagere mod blot 160 året før. Klubben håber på den positive udvikling fortsætter.

Der er tre ruter at vælge imellem, en kort på 3,3 km, en mellemlang på 5,5 km. og en lang på 10,5 km.

 Fælles for ruterne er, at alle løbere starter op ad bakke fra Sportigan på Storegade, og derefter ud ad Aalborgvej. Ved rundkørslen på Ringvejen går den korte rute på 3,3 km ned ad Ringvejen til Gl. Visborgvej og derfra ind mod byen igen.

Ruten på 5,5 km går længere ud ad Aalborgvej helt til Sandelmosevej, og følger derefter denne tværs over til Gl. Visborgvej og derfra videre ind mod byen.

Løbets længste rute på 10,5 km går endnu længere ud ad Aalborgvej, og drejer først ind ad Visborgvej, hvor den følges helt til Visborg, derefter ad Gl. Visborgvej, som følges helt ind til Hadsund, hvor den løber sammen med de to øvrige ruter. Fælles for de tre ruter er selve afslutningen, hvor ruterne går helt ind ad Gl. Visborgvej, videre ind ad Østergade og ned ad Tinggade/Doktorbakken til selve opløbet ved målområdet på Torvet.

Urmager Erhardsens vandrepokal bliver altid overrakt til største hold, og sidste år blev det Vindblæs Friskole, der stillede med hele 54 løbere. Tidligere hold, der har fået pokalen, er både Hadsund Boldklub, Fjordløberne Hobro, Havbakkeskolen og Hadsund Skole.

Løberne bliver delt op i ni aldersgrupper, og således vil der kunne deles 54 præmier ud, hvis alle grupper er repræsenteret ved dette års løb, for traditionen tro modtager samtlige vindere af alle grupper medaljer, oplyser Palle Justesen, indehaver af Sportigan Hadsund. Dertil kommer en række lodtrækningspræmier, der udtrækkes blandt samtlige deltagere, således det ikke blot er de hurtige løbere, der får del i præmierne.

I målområdet, der som sædvanlig er på Torvet midt i Hadsund, er der som vanligt frisk frugt og saft til de mange løbere.

Tilmelding foretages på klubbens hjemmeside:
www.mariagerfjordok,dk senest 2. september, oplyser klubbens kasserer, løbstilmelder og webmaster Keld Østergaard.