ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER lørdag 4. august 2018
LILLE VILDMOSE: -Jeg satte mig for, at jeg i løbet af min praktikperiode, ville opleve den smukkeste og vildeste natur, Danmark har at byde på. Som praktikant på Lille Vildmosecentret har jeg oplevet netop dette.

Det siger praktikant Malte Keldborg Elm, der er i gang med sin uddannelse til at blive Natur- og Kulturformidler med base på Skovskolen i Nøddebo (Nordsjælland), og hvor man skal 20 uger i praktik.

- De professionelle formidlingsteorier og teknikker, som jeg har tillært mig i løbet af uddannelsen, bliver testet på bedste vis. Når der om tirsdagen leges med trolden Vilfred, er humøret højt, og der bliver leget lege som Ståtrold og Natur-Bingo, med både børn og voksne. Som trold tager jeg børnene med ned til vores 18 vildsvin som fodres, fortæller han.

Den står også på klassisk naturformidling om den smukke og bevaringsværdige højmose og de mange dyr, som bor i og ved mosen.

- Arrangementet starter i udstillingen, hvor vi med vores mange udstoppede dyr, kan vise og forklare om dyrene i mosen. Derefter bevæger vi os over i det nye formidlingsområde "Det Vilde", hvor vi ad plankestier går rundt og fortæller om dyrenes indvirken og pleje af naturen i mosen. Turen i "Det Vilde" afsluttes med en tur op i Dødens Tårn, siger han.

Der er også guidede ture med det gamle tørvetog, der kører fra centret og ud til den genoprettede Birkesø. Et sandt paradis for både fugle- og naturinteresserede turister.

- Som guide på tørvetoget har jeg rig mulighed for at tilrettelægge og finpudse min formidling. Turen er tre gange lige efter hinanden, og jeg kan på den måde afprøve vendinger, historier og jokes fra gang til gang, for at finde den bedst mulige måde at formidle mosen og dyrelivet på, siger Malte Keldborg Elm, der lægger stor vægt på, at deltagerne også finder orienteringen morsom.


Malte Keldborg Elm gør klar til en tur med tørvetoget.