ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LANDSNYHEDER fredag 3. august 2018
HELE LANDET: Når det er kærlighed ved første blik, er det ikke altid, at man når at forberede sig. For 18 pct. af dem, der blev boligejere første kvartal i år, fandt de således deres bolig, før de vidste, om de havde råd til den, mens knap halvdelen, 48 pct., havde været i banken for at finde ud af, hvor meget de kunne købe bolig for. 9 pct. købte deres bolig kontant, mens 17 pct. købte delvis kontant.
 
-Langt de fleste nye boligejere møder ret velforberedte op til boligfremvisningerne. De kender deres råderum eller har penge med. Men der er også en pæn stor gruppe, som drømmer, før de ved, hvad de er i stand til, siger Thomas Hovgaard.
 
Selvom reglerne for finansiering er blevet strammet siden Finanskrisen, er der ifølge ham ikke meget, der tyder på, at reglerne har påvirket handelsaktiviteten.
 
-Boligsalget går godt, faktisk er der flere steder knaphed på boliger, hvor vores mæglere sagtnes kunne sælge flere, hvis de ellers fik dem til salg, så boligkøbere, der går forgæves på grund af manglende finansiering, oplever vi heldigvis kun sjældent, siger Thomas Hovgaard.
 
Han mener, at det er blevet almindeligt kendt, at det er en stor fordel at kende sit råderum, inden man går på boligjagt. Han anbefaler derfor, at man finder ud af, hvad man kan købe for først.
 
-Især i de store byer, hvor salget går stærkest, er det afgørende, at man er i stand til at slå til hurtigt, så man ikke risikerer at gå glip af den bolig, man har forelsket sig i, fordi man har brug for nogle flere dage på at få trykprøvet ens privatøkonomi, siger Thomas Hovgaard. 
De fleste boligkøbere møder velforberedte op hos ejendomsmægleren og har på forhånd undersøgt den økonomiskle formåen.