NORDJYSKE NYHEDER fredag 01. juni 2018
LOKALE NYHEDER tirsdag 31. juli 2018
LILLE VILDMOSE:  Lukningen af Kystvejen mellem Øster Hurup og Dokkedal har for en af Østhimmerlands turistattraktioner, Lille Vildmosecentret vest for Dokkedal, haft en  store negativ konsekvens.

- Fra den ene dag til den anden er besøgstallet raslet ned med ca. 70 procent. Vi har dagligt haft gæster, der har ringet for at høre, om Lille Vildmosecentret har lukket, eller hvordan man finder frem til centret, siger kommunikationsmedarbejder på centret, Camilla Jensen.

I forvejen var besøgstallet dalet på grund af høj sol og strandvejr.

- Det har vi selvfølgelig godt kunnet registrere, og som konsekvens har der været færre besøgende, men vi har på det seneste mærket, at danskerne og turisterne var ved at blive trætte af stranden, hvilket medførte, at vores besøgstal igen var stigende, siger hun.

Men besøgstallet rutsjede ned da markbranden i vildmosen opstod, og myndighederne valgte at lukke Kystvejen, hovedfærdselsåren til centret.

- Omkørslen har medført, at vore gæster bliver ledt væk fra vores hovedindgang, og vi har derfor oprettet en midlertidig parkeringsplads på den nordlige side af centret, siger Camilla Jensen.

Lille Vildmosecentret har selv lavet restriktioner på grund af tørken. Der er blandt andet indført total rygeforbud i hele besøgsområdet.

Med genåbning af Kystvejen håber centret, at der bliver normale forhold igen, og at man kan indhente det tabte besøgstal.
Lukningen af Kystvejen medens det brændte i mosen fik en uheldig konsekvens for Lille Vildmosecentret.