NORDJYSKE NYHEDER fredag 01. juni 2018
LANDSNYHEDER lørdag 21. juli 2018
HELE LANDET: Et flertal af boligkøberne i begyndelsen af året forventer en moderate prisstigning på boligerne de næste par år.

 Sådan lyder det fra et flertal af de nyslåede boligkøbere fra første kvartal 2018 i en undersøgelse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig netop har foretaget.
 
Her svarer 59 pct., at boligpriserne vil stige moderat, mens 14 pct. forventer, at de vil forblive uændrede. 17 pt. har ikke noget bud, mens 8 pct. mener, de vil stige meget, og 2 pct. tror, de vil falde. Ingen tror de vil falde meget.
 
-Den positive stemning i dansk økonomi har for alvor bidt sig fast hos boligkøberne, som er relativt fortrøstningsfulde omkring prisudviklingen på boligmarkedet, siger Thomas Hovgaard, der kommunikationschef hos Nybolig.
 
Ifølge ham er det svært at være pessimist, når renten er lav og beskæftigelsen er høj.
 
-Selv i områder af landet, hvor priserne ikke er steget markant siden Finanskrisen, ser vi en stærk tro på stigende priser, så det er absolut en måling, der giver anledning til fortsat optimisme, siger Thomas Hovgaard.
 
Han mener, at udviklingen på boligmarkedet i høj grad skyldes den kollektive indstilling.
 
-Der er meget psykologi på boligmarkedet. Hvis der opstår tvivl eller mistro, afspejles det straks i handelsaktiviteten, og lige nu og de næste par år bør vi derfor kunne se frem