NORDJYSKE NYHEDER fredag 01. juni 2018
LOKALE NYHEDER torsdag 19. juli 2018
ØSTER HURUP: På linje med lystsejlere på Mari- ager Fjord, der bliver lukket gennem Hadsundbroen hver hele og halve time, oplevede bilister, der torsdag eftermiddag skulle gennem Øster Hurup, det samme. Bymidten blev i perioder af ca. tyve minutters varighed lukket helt af for motoriseret trafik, og overladt til cyklisterne.

Det skete i forbindelse med Event Øster Hurup arrangerede Tour de Øster Hurup. Et arrangement for små og lidt større på jernheste, og af sikkerhedsmæssige grunde havde de vejene helt for sig selv.

De helt små på cykel en tur rundt
Det var de mindste, der cyklede rundstrækningen først, og godt en snes børn var mødt op ved turistkontoret på vejen ud til havnen. Herfra blev de først sendt nogle meter ud mod havnen og derefter ind i byen. Mange forældre fulgte løbende med op på Kystvejen, der var lukket for al anden trafik, medens de små hjulede af sted, det bedste de havde lært på linje med Tour de France-rytterne, der samtidig var i gang med den tv-transmitterede anden bjergetape.

TV 2 trak sig Ø. Hurup fortsætter
Løbet i Øster Hurup startede på TV2´s initiativ, der for år tilbage bragte direkte transmission fra sommerbyer, samtidig med de sendte løbet fra Frankrig, men tv-stationen opgav de hjemlige transmissioner for et par år siden.

I Øster Hurup ønskede man imidlertid at fortsætte sommercykelløbet, der i år foruden børneløbet også bød på et centimetermaraton for børn sammen med Rasmus Klump.

Løbet trak mange tilskuere specielt på start- og målpladsen ud til havnen, hvor der også var sørget for musikalsk underholdning.

Mange frivillinge hjalp til
Der var indskrevet et stort antal frivillige klædt i sikkerhedsveste. De skulle sørge for, at afspærringerne nord og syd for byen blev overholdt og at ingen ikke smuttede ind på hovedgaden fra sidevejene. Vejen ud til havnen var også spærret af.

Langt de flæse bilister tog det pænt og ventede tålmodigt medens byen var lukket, men de selvlysende vagter måtte også lægge øre til adskillige vredesudbrud. En lastvognschauffør, der skulle aflevere varer i Øster Hurup, måtte først vente på at komme ind i byen, og efter at varerne var afleveret, måtte han vente på at komme ud igen mod syd. Hans dagsplan blev slået i stykker.

Stor vægt på sikkerheden
Det var imidlertid sikkerheden, man vægtede højest i det store arrangement, som havde vejret med sig - måske lige varmt nok for cyklisterne. For publikum var det behageligt, mange sad på fortovsrestauranterne i skyggen. Med en øl indenfor rækkevidde nød de synet af de fysiske aktiviteter på gaden.

Cykelløbet Tour de Øster Hurup:
Der var start og mål på vejen ud til havnen.
Så er er de små cykelryttere sendt ud på ruten op gennem Øster Hurup by.
En del af feltet er nået til bymidten.
Bilister, der ville ud på havnen blev venligt, men bestemt, afvist.
Både nord og syd for bymidten samlede der sig hurtigt lange køer af biler.