NORDJYSKE NYHEDER fredag 01. juni 2018
LANDSNYHEDER torsdag 19. juli 2018
HELE LANDET: Det er langt fra kun lykkeriddere med guldfluer i hovedet, der fylder på boligmarkedet. Antallet af købere, der jagter den hurtige gevinst på et boligsalg, er lavt, hvis man spørger ejendomsmæglerkædens Nyboligs 220 forretninger.

 I en ny spørgeskemaundersøgelse svarer 45 pct. af forretningerne, at de sjældent oplever spekulativt adfærd, mens 33 pct. angiver, at de oplever det ind imellem. 5 pct. oplever det aldrig, 11 pct. ser det ofte, og 5 pct. ved ikke. Ingen har angivet "meget ofte".

-At købe ejerbolig kan være en ret stor, økonomisk investering, derfor vil mange også naturligt gå op i, at de en gang kommer ud af deres ejerbolig med gevinst frem for med tab. Og med den aktuelle positive situation på boligmarkedet, hvor vi dagligt hører om prisstigninger, vil investeringsforholdene omkring boligen typisk fylde meget i folks bevidsthed, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.  

Han mener, at man som boligejer under alle omstændigheder bør se sin bolig som en form for investering.

-Når man er boligejer, bør man altid sørge for at vedligeholde sin bolig, så den holder sin værdi. For det er ærgerligt, hvis man står med en bolig i dårlig stand den dag, man ønsker at sælge. Dels risikerer man at få mindre for boligen, end man gav for den, og dels kan det udvide salgstiden betydeligt, hvis man udbyder en dårlig vedligeholdt bolig, siger Thomas Hovgaard.

 

 
Låsby Svendsen lægger ikke skjul på, at han  køber billige huse og sælger dem og tjener gode penge, men der er kun få af hans slags. på boligmarkedet.