NORDJYSKE NYHEDER fredag 01. juni 2018
LOKALE NYHEDER mandag 09. juli 2018
HELBERSKOV: For 30. år i træk dannede Sandgraven ved foden af Bjerget i Helberskov fredag ramme om et kræmmermarked og grisefest.

I år var der igen stort besøg fra midt på formiddagen til aften, hvor de stegte grise blev serveret.

Vejret var ellers ikke lige for et sådant arrangement. Nogle valgte nok de køligere strande i nærheden.

Der var alligevel god omsætning, da Helberskov Borgerforening serverede gratis sildebord ved 12- tiden. Ikke færre end 330 portioner blev langet over disken i det faste telt på pladsen, ligesom de frivillige kræfter, der sørgede for udskænkning af drikkevarer, var travlt beskæftiget.

Normalt bliver grisene, der skal serveres ved 18-tiden, hængt over de glødende kul først på dagen og får så lov til at rotere, indtil de serveres i mindre stykker sammen med blandt andet kold kartoffelsalat.

Det satte det landsdækkende afbrændingsforbud imidlertid en stopper for, men Als Slagteren i nabobyen trådte hjælpende til og lovede at stege grisene i slagterforretningens store oven, hvorefter de kunne sælges med tilbehør på pladsen, og det blev til 250 portioner Her var temperaturen sent på eftermiddagen egnet til varm mad.

Første gang, der blev holdt grisefest i Helberskov, var i 1989, og det var kun en enkelt gang i løbet af sommeren, men man valgte ret hurtigt at holde to i løbet af juli. I år er man gået fra det igen, så fredagens fest er den eneste.

Arbejdspresset for borgerforeningens bestyrelse var blevet for stort, da der også er kommet en lang række andre arrangementer, som foreningens tager sig af i det lille samfund, siger Birgitte Buus.
De fleste af kræmmerne i Sandgraven kunne notere en pæn omsætning.
Duoen Genlyd sørgede for underholdningen i løbet af eftermiddagen.
Der var hele dagen mange mennesker på pladsen.
Man hyggede sig og fik snakket sammen.