NORDJYSKE NYHEDER fredag 01. juni 2018
LOKALE NYHEDER torsdag 12. juli 2018
ØSTER HURUP: Sommer-tirsdagene er der ekstra mange mennesker i Øster Hurup. Der lokkes med to store kræmmermarkeder, og hvis der er noget, feriefolket elsker, er det at rode og søge i bunkerne af nyt, gammelt og alt muligt forskelligt.

Den forløbne tirsdag bød ikke på strandvejr med en hård vind fra øst, men det nød kræmmerne godt af. De havde travlt med at falbyde deres gode tilbud.

Det største kræmmermarked er fortsat Novo-markedet i Fruerlundparken, hvor den kæmpestore parkeringsplads næsten var fyldt med biler dagen igennem, og kræmmerboderne tog meget plads op i parkområdet. Her var der en stadig strøm til og fra, og mange havde ting med i hånden og poser derfra.

Over 1.000 gæser på markedsplads
Flere af de handlende gætter på, at langt over tusinde mennesker besøgte parken i de timer fra midt på formiddagen til midt på eftermiddagen, hvor der var åbent.

-Det var rigtig kræmmervejr, som flere udtrykte det.

Det samme gjorde de kræmmere, der havde opstillet deres boder på den lille plads overfor turistkontoret i Øster Hurup. Da pladsen her blev for trang stillede flere deres boder og telte op i vejsiden ud mod havnen.

P-plads blev hurtig fyldt
Parkeringspladsen på stedet blev hurtig fyldt op, så mange benyttede den ny ved bytorvet og gik så ud mod markedspladsen, hvor der også er offentlige toiletter.

Bilisterne til og fra havnen måtte køre i skridtgang på grund af de mange mennesker, der brugte vejbanen som gangsti.


Kræmmerne på Novo-markedet mener, at over tusinde mennesker besøgte markedspladsen i løbet af dagen.
Hvor mon vi holder ? Den store parkeringsplads ved Fruerlundparken var fyldt godt op.
Har man ikke kontanter kan handlen hos mange kræmmere afsluttes med mobilpay.
Ved kræmmermarkedet på vejen ud til havnen måtte de gående og bilerne deles om vejen.