NORDJYSKE NYHEDER fredag 01. juni 2018
lLANDSNYHEDER søndag 01. juli 2018
HELE LANDET:  900 dage eller to et halvt år. Så stor er forskellen på, hvor lang tid det tager at sælge en bolig i Danmark, hvis man sammenligner områderne med de højeste og laveste salgstider. De hurtigste salgstider finder man på Frederiksberg, hvor en ejerlejlighed i gennemsnit får nye ejere på 58 dage, mens et parcelhus i Thyborøn i gennemsnit er til salg i 957 dage.
Det viser nye tal fra Boligsiden.dk, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

-Selvom forskellen på salgstider er voldsom, bliver der stadig solgt boliger i Thyborøn på et par uger, mens en lejlighed på Frederiksberg også kan være til salg betydeligt længere end gennemsnittet, men vi må også bare se i øjnene, at boligmarkedet rummer nogle markante yderpoler, som ikke lige lader sig ændre, siger Nyboligs kommunikationschef, Thomas Hovgaard.

Han peger især på boligudbuddet, befolkningstilvæksten og infrastrukturen som bærende faktorer for den store skævhed i salgstiderne.

-København og de øvrige store byer har mange flere arbejdspladser og uddannelsessteder, og med en fortsat urbanisering og et stigende uddannelsesniveau vil vi nok ikke komme til at se, at der ændres væsentligt på placeringerne de næste mange år, fortæller Thomas Hovgaard.

Men en større udbredelse af flexbolig-ordningen kan måske komme til at skære salgstiderne ned der, hvor de er høje, vurderer han.

-Flexbolig-ordningen er ikke for alvor nået danskernes bevidsthed, men når de opdager, at det faktisk kan lade sig gøre at købe et fint helårshus i landdistrikterne, som mange gange er billigere end et tilsvarende sommerhus, kan det muligvis øge efterspørgslen og dermed nedbringe salgstiderne, hvor de i dag er lange, og hvor der faktisk findes boliger med unik beliggenhed, siger Thomas Hovgaard.