NORDJYSKE NYHEDER fredag 01. juni 2018
LANDSNYHEDER onsdag 11. juli 2018
HELE LANDET: Glem alt om stuklofter, samtalekøkkener, egetræsplanker og travertinbadeværelser. Det er nemlig hverken træsorten eller murstenen, der slår ud som boligejernes favorittræk ved deres bolig. Det er beliggenheden.

I en rundspørge blandt 700 personer, som har købt bolig hos Nybolig i første kvartal 2018, svarer hele 44 pct., at det, der er mest værd at fremhæve ved deres bolig, er beliggenheden. På en delt andenplads med hver 14 pct. kommer hhv. pladsen og charmen, mens tredjepladsen med 7 pct. er boligens arkitektur.
 
-Resultatet af undersøgelsen sætter en stor, fed streg under klicheen om, at de tre vigtigste faktorer er beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed. For mange forbedringer, kan man lave på sin bolig, men netop beliggenheden kan man ikke gøre så meget ved, andet end at flytte, siger Thomas Hovgaard.
 
Ifølge ham kan danskernes høje flytteaktivitet hænge sammen med det store fokus på beliggenhed.
 
-Vi har verdens højeste flytteaktivitet, det er relativt nemt og gennemskueligt at navigere på boligmarkedet, renten er lav, og optimismen på boligmarkedet har ikke været højere i mange år, end den er nu, siger Thomas Hovgaard.
 
Han mener derfor, at danskerne derfor ikke ser det som det store problem at flytte, hvis der er udsigt og mulighed til en bedre beliggenhed.
 
-For har vi først fundet det perfekte sted, kan vi altid opgradere boligen senere, siger Thomas Hovgaard.