NORDJYSKE NYHEDER fredag 01. juni 2018
LOKALE NYHEDER onsdag 27. juni 2018
SKELUND/VEDDUM:  Borgervækst- gruppen i Skelund/Veddum, der har gjort det til en tradition at byde alle ny borgere i landsbyerne velkommen og overrække de ny tilbud fra lokale foreninger og forretningsdrivende, har igen været på tur.

-Faktisk har flere ejendomme i foråret skiftet hænder, men nogle af de nye ejere har det ikke været mulig at træffe, andre har vi aftaler om, at vi vender tilbage til. Vi havde 8 huse på vores "besøgsliste", og der er i mellemtiden kommet et par stykker til. Facit er, at der er blevet handlet 30-35 huse på små fire år, siger Peter Muhl.

Leo Korsgaard og Peter Muhl fra Borgervækst har aflagt visit hos de ny beboere på Korupvej 24 i Veddum.

Jungletrommerne ville vide, at ejendommen var blevet handlet i foråret.

 -De nye ejere,  Maria og  Anders-Christian, unge mennesker på 27 år og lille Sofia på 9 mdr. tog imod os på gårdspladsen. Stuehuset undergår for tiden en større forvandling, da der opstod en vandskade. Midlertidigt bor familien i en tilstødende bygning. Det er et større arbejde at få sat skik på huset. Parret har imidlertid stor energi.  Anders Christian kommer fra Svanfolk, hvor hans far driver et landbrug. Planen i Veddum er at producere smågrise - og produktionen er allerede i gang. Anders Christian fortæller, at det er en god ting, at hans familie fra Svanfolk allerede driver landbrug - det gør det hele lidt lettere, for det er muligt at låne maskiner og køre lidt fællesdrift, oplyser Peter Muhl

- Maria vil efter sommerferien starte på at læse videre, og planen er, at tage en bachelor i jordbrug. Lille Sofia starter i dagpleje i Skelund. Vi medbragte den sædvanlige kurv med tilbud fra lokale erhvervsdrivende, foreninger mv, og bød den lille nye familie velkommen til området, siger Peter Muhl.

Senest har Borgervækst besøgt Lone og Henri på Pejtervej 6 i Veddum. De er flyttet til fra Udbyneder. Huset blev overtaget 1 juni,   men aftalen var, at de kunne gå i gang fra marts. De kommer fra en lejlighed og fortæller, at det er rigtig rart med noget mere plads. Huset er ca. 160 kvadratmeter. Parret oplyser, at de har entreret med Udenomsbanken -  de valgte på forhånd at gå uden om de etablerede kreditforeninger. Finansieringen er lidt dyrere - til gengæld var prisen på huset til at overkomme.

Lone er førtidspensionist, men bruger en del tid på parrets tre heste, der er opstaldet på Sandelmosevej i Hadsund. Henri arbejder for Danjord p.t i Aarhus, hvor firmaet vedligeholder nogle af kommunens grønne områder. Parret fortæller at de er blevet taget godt imod, og glæder sig især over, at der er Dagli-Brugs i Veddum.

 

Maria og Anders-Chtristian og lille Sofia blier budt velkommen af Leo Korsgaard.
Foto: Peter Muhl
Leo Korsgaard sammen med tilflytterne Lone og Henri i Veddum.
Foto: Peter Muhl