NORDJYSKE NYHEDER fredag 01. juni 2018
LOKALE NYHEDER torsdag 21. juni 2018
ØSTER HURUP: Godt et halvt hundrede mennesker deltog tirsdag aften i et gåbanko rundt i Øster Hurup og nærmeste omegn. Et foreningssamarbejde mellem Als Borgerforening og Event Øster Hurup.

Borgere fra de to østkystbyer mødtes ved foden af udsigtstårnet på det nyrenoverede torv i turistbyen. Her blev de blandt andre budt velkommen af formand for Event Øster Hurup, Jan Andersen, inden de blev sendt ud på den ca. fire kilometer lange strækning, der førte dem rundt i en del af midtbyen og stranden, der har undergået en forvandling de seneste måneder.

Samarbejdet om netop gåbanko har tidligere stået sin prøve i både Als og Ø. Hurup med stor deltagelse. Denne gang var der meget nyt at se på samtidig med, deltagerne skulle holde øje med de små skilte med tal til bankopladerne.

-Gåbanko er blevet en god tradition mellem byerne på Østkysten. Det giver en god mulighed for at se byerne fra forskellige vinkler, med fællesskab, hygge og en god snak, siger Jan Andersen.

Vejret var med arrangementet, der sluttede med kaffe, the og kage. Deltagerne oplevede turistbyen i sol og en behagelig temperatur.

Deltagerne er ved ta samle sig på det ny bytorv i turistbyen.
Formand for event Øster Hurup, Jan Andersen, byder velkommen inden turen rundt.
Så er den ca. fire kilometer lang tur rundt i Øster Hurup indledt i jagten på tal til bankopladerne.