NORDJYSKE NYHEDER fredag 01. juni 2018
LOKALE NYHEDER fredag 15. juni 2018
MARIAGER: Der blev sat deltagerrekord, da den 27. udgave af Mariagerløbet blev gennemført torsdag. 286 startede, otte flere løbere end den tidligere rekord fra 2014.

Løbet var som tidligere arrangeret af Mariager Fjord Orienteringsklub. tilrettelæggelsen var overladt Anni Møller Andersen, René Christensen og Jette og Martin Christensen.

-Nu har vi haft en lang periode med tørke og hedebølge over landet, og så skulle vi beklageligvis lige ramme den første dag med regn og blæst. Men alle havde det store smil fremme og gav udtryk for en god løbeoplevelse langs fjorden ved Mariager, oplyser stævneledelsen.

Der var sket lidt ændringer i forhold til tidligere år, og det var med stor spænding, at det nye setup skulle prøves af. Bl.a. blev der sendt en lille flok halvmaraton-løbere afsted, så der i år var fire forskellige distancer:

Den korte på 3 km, en mellem på 5,6 km, en lang på 9,7 km, og dertil altså en helt ny på 21,1 km.

15 løbere på de 21,1 km blev sendt afsted allerede kl.17.30, hvilket var 1 time før de øvrige, og dermed kom alle løbere på de fire distancer i mål nogenlunde samtidig.

Som noget nyt blev alle løbere udstyret med startnumre med chip, så alle tider blev registreret i realtime, og tiderne kunne efter løbet følges på Lapio app'en.


Som sædvanlig var hovedsponsorerne Sparakassen Kronjylland og Intersport Hobro. Der var fine præmier til vinderne på alle distancer og aldersgrupper, og derudover en hel masse fine lodtrækningspræmier.

Der var rigtig god opbakning fra byens forretninger, mht. sponsering af præmier og mange fine lodtræknings-præmier og det er vi meget taknemmelige for, siger stævneledelsen. Vandrepokalen, skænket af Sparekassen Kronjylland til det største hold gik igen til Mariager Efterskole, denne gang med hele 32 løbere.
De hurtigste løbere på de fire distancer blev:
3 km :
Kvinder: Liv Bloch Holm, Mariager Fjord OK i 16.20.
Mænd: Oscar Høj, Haslund Høj i 16.09.
5,6 km:
Kvinder: Randi Hasselgren, Mariagerfjord Triathlon Klub i 29.13.
Mænd: Søren Sørensen i 22.48.
9,7 km:
Kvinder: Dorte Hollænder Samuelsen i 40.42.
Mænd: Alex Bak, Mariager Fjord OK Trail i 39.18. 
21,1 km - halvmaraton:
Kvinder: Hilde Corneliussen, MIK Håndbold i 2.01.41.
Mænd: Michael Jakobsen, NOVAX i 1.36.30.

Alle øvrige resultater kan ses på
www.mariagerfjordok.dk