NORDJYSKE NYHEDER fredag 01. juni 2018
LOKALE NYHEDER lørdag 02. juni 2018
ØSTER HURUP: Med fjorten dage til indvielsen af det omfattende byfornyelsesprojekt i Øster Hurup er entreprenørfirmaet Nybyg A/S, der for over et år siden vandt licitationen med at vende turistbyen 90 grader mod havn og hav, ved at lægge sidste hånd på arbejdet.

I disse dage rejses det ni meter høje udsigtstårn på arealet øst for Multihuset, og der etableres midterrabatter på Kystvejen ved udkørslen til havnen.

Hele det centrale område, hvor der tidligere var skolebygninger, skal tilplantes, og der er ved at blive etableret klitdannelser ved foden af udsigtstårnet, der opføres i stålprofiler, og som skal beklædes.

Flere parkeringspladser
Antallet af parkeringspladser i midtbyen øges betydeligt, og de mange bilister, der kører gennem Øster Hurup, håber, det kan være med til at reducere mængden af bilister, der parkerer i begge sider af Kystvejen, og som specielt i ferietiden har skabt trafikale problemer.

Det er arkitektfirmaet Møller og Grønborg i Århus, der i tæt samarbejde med borgerne i byen, har udformet projektet, der er støttet af Realdanias kampagne Stedet Tæller.

På sigt skal projektet styrke turismen og gøre byen bedre at bo i året rundt.

Byen fester, når arbedjet er færdigt
Indvielsen er programsat til fredag 15. juni kl. 15.
Ud over selve indvielsen om eftermiddagen, hvor blandt andet det lokale kirkekor medvirker, arrangeres der en aftenfest i Multihuset.
Håndværkere arbejder på at bygge det ni meter høje tårn midt i Øster Hurup, hvorfra man kan se ud over havn og havet.
Der etableres midterrabatter ved tilkørslen til havnen, bl.a. for at sikre de bløde trafikanter, der skal over vejen.