ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER tirsdag 15. maj 2018

MARIAGER:  Deltagerne i dette års Mariager-løb, der gennem-føres torsdag 14. juni, vil straks, de passerer mållinjen, kunne se deres tid via en chip.

-For det første sparer det os for en del tid, ikke at skulle stå for tidtagning. Den tid kan vi bruge på at gøre løbet endnu mere lækkert for deltagerne. For det andet kan vi nu tilbyde en nøjag-tig tidtagning for alle deltagere, og hvor tiden kan ses på Lapio app'en idet man krydser målstregen. Og så kan man ydermere holde sin egen tid op mod konens, kærestens eller naboens, oplyser arrangørgruppen.

Den 27. udgave af løbet i rosernes by har fået ny kræfter i net-op arragørgruppen. Det drejer sig om fire løbere fra Mariager-løberne,  Anni Møller Andersen, René Christensen, Jette og Martin Christensen, men stadig med solid backup fra de gar-vede kræfter i Mariager Fjord Orienteringsklub.

En anden fornyelse er udvidelse med en halvmaraton-rute, der lige som de øvrige ruter- løbes langs  Mariager Fjord og i Ves-terskoven ved fjorden.

- Halvmaraton er jo blevet allemandseje, og derfor føltes det helt naturligt at udvide repertoiret. Vi vil jo også gerne vise så meget som muligt frem af vores smukke natur ved fjorden, så at få lov til at udvide med en lidt længere distance er virkelig noget, vi ser frem til, oplyser arrangørerne.

Også på den korte rute er der ændringer.

Tidligere har den korte 3 km-rute gået igennem de nærliggende villakvarterer, men for at være tro mod konceptet, om at Maria-gerløbet er landets smukkeste løb, ved Danmarks smukkeste fjord, har man besluttet, at 3 km-ruten også foregår langs fjor-den og i skoven. Trods den relative korte distance, byder den både på fjordudsigt, trapper, lidt bakker og løvskov.

De to øvrige distancer er som sædvanlig på henholdsvis 5,6 km. og 9,7 km., og begge ruter går også langs fjorden og op i skoven.

- Vi håber selvfølgelig på at se en masse glade mennesker til løbefest den 14. juni på P-pladsen ved Sparekassen Kronjyl-land i Mariager, hvor der som sædvanlig er stævneplads med Start og Mål. Ligeså er Sparekassen Kronjylland og Intersport igen i år hovedsponsorer for løbet, og der vil være præmier til vinderen i alle klasser, ligesom der vil være masser af lodtræk-ningspræmier. Også en vandrepokal til største forhåndstil-meldte hold er en del af løbets tradition, siger Jens Chr. Dal-gaard fra Mariager Fjord Orienteringsklub.
Starten på Mariagerløbet 2017