ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER tirsdag 15. maj 2018

Ringridning ved Veddum:
16 veterantraktorer deltog i ringridningen på Trommelholt ved Veddum.
VEDDUM: Den smitsomme herpes virus, der florer i hestebestanden i blandt andet Nordjylland, kastede lørdag en mørks skygge over den traditionelle ringridning på Trommelhøjvej ved Veddum.

Ringridningen med hestene blev aflyst, så veterantraktorerne måtte alene stå for underholdningen.

- Jeg turde ikke, som arrangør samle heste fra flere stalde, med mulighed for, at der skulle være en smittebærer i blandt dem. Er der en som mister sin pony eller hest på grund af, at vi har afholdt dette stævne og dermed spredt virus, vil ikke være til at bære, siger Dorthe Høj, Trommelholt.

Inden man i Veddum skred til aflysning, havde flere klubber meldt afbud til stævnet, blandt andre Kongerslev, Terndrup og Vegger, som tilsammen plejer at møde med mellem ti og 15 ekvipager.

Der har været holdt ringridning med heste 18 gange, og de seneste syv år har der også været ringridning med de gamle traktorer, og det stævne blev gennemført med 16 olie- og benzindrevne køretøjer, der til dagen var blevet pudset og poleret. De reflekterede i solen, så publikum måtte skygge for øjnene.

På trods af, de firebenede manglede, var der alligevel mødt mange mennesker op på ejendommen, hvor man havde valgt at flyttet traktorerne til engen, hvor hestene normalt får lov at udfolde sig.
Helt opgivet at arrangerer heste-ringridning i år har man dog ikke.
-Vi finder måske en anden weekend i løbet af sommeren til at afvikle arrangementet med hestene, når der er kommet styr på virussen, der er i omløb, siger Dorthe Høj.
Det er med at holde tungen lige i munden, når man samtidig skal styre traktoren på det ujævne underlag.
I starten af konkurrencen skulle ringen skiftes ofte, men efterhånden som den blev mindre og mindre, gik der længere og længere tid mellem skiftet.