ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LANDSNYHEDER søndag 13. maj 2018

HELE LANDET: Skatteaftalen, som træder i kraft 2021, kan både komme til at betyde øget aktivitet eller stilstand på boligmarkedet. Blandt landets ejendomsmæglere er der delte forventninger.
 
Når de nye boligskatteregler træder i kraft i 2021, kan der meget vel opstå forvirring på boligmarkedet. Det mener knap halvdelen af ejendomsmæglerkædens Nyboligs indehavere i en ny rundspørge.
 
Selvom der var bred politisk opbakning til skatteaftalen ved vedtagelsen i 2017, er det langt fra alle, der har sat sig ordentligt ind i, hvad den kommer til at betyde i kroner og ører. Det viser en tidligere måling blandt boligejere, som Nybolig har lavet.
 
-For mange boligejere udgør boligudgifterne langt den største post på budgettet, så når der er usikkerhed om størrelsen på de månedlige udgifter, kan det let skabe utryghed, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.
 
Han ser den mulige, kommende forvirring som et udtryk for, at ikke særlig mange endnu har fået sat sig ordentligt ind i, hvad skatteaftalen konkret kommer til at betyde.
 
-En ting er, om den enkelte boligejer bliver påvirket af enten mindre eller større udgifter, noget andet og mere væsentligt er, om adfærden på boligmarkedet vil ændre sig op til, at aftalen træder i kraft, siger Thomas Hovgaard.
 
Ifølge ham er det både argumenter for stilstand og øget aktivitet.
 
-Hvis man tror, at der vil være besparelser ved at købe eller sælge, før aftalen træder i kraft, vil vi komme til at se mange handler op til, men ender det med at blive det modsatte scenarium, kan vi meget vel komme til at opleve et boligmarked, der går i stå. Under alle omstændigheder vil det helt sikkert blive en emne, der vil blive genstand for stor debat, når vi nærmer os 2021, siger Thomas Hovgaard.
 
Her kan man læse mere om aftalen: http://www.skm.dk/aktuelt/nyheder/2017/maj/forstaa-de-nye-boligskatter-paa-10-minutter

Ny skatteaftale kan betyde: