ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER onsdag 23. maj 2018

ALS: Nogle få børnefamiliers majbøgtradition i Als udviklede sig lørdag til at blive en daglang byfest for børnefamilierne i landsbyen.

De få familier, der i en årrække har holdt majbøgfest hjemme i haven, besluttede sig i år for at prøve at gøre det til en byfest, og fandt arealet ved Als Hallens indgang velegnet til formålet. Og det fik de lov til at låne.

Folk samlet via de sociale medier
Via de sociale medier og nogle telefonopkald blev børn og voksne inviteret til sammenskudsgildet.
Mellem tyve og tredive børnefamilier, over 80 mennesker mødtes på pladsen foran Als Hallens cafeteria, og medens nogle riggede festpladsen til og gjorde majstængerne klar, kørte andre i skoven efter bøgegrene og blomster.

Børnene legede hele dagen
I idrætshallen var opstillet legeredskaber, blandt andet en stor hoppeborg, som de små morede sig i. Efter frokosten, der blev indtaget ved bord-bænkesættene og med lune retter fra grillen, fortrak nogle af børnene til den nærliggende legeplads og multibane umiddelbart vest for hallen, samtidig med de voksne fik i gang med at pynte majbøgen, der blandt andet blev sikret med ståltråd, så den ikke lige kunne skæres ned i tilfælde af majbøgrøvere skulle komme på de kanter.

Skulle "røvere" finde vej til Als måtte de væbne sig med tålmodighed. De sidste i selskabet forlod først festpladsen. da det så småt var begyndt at lysne over Kattegat.

Det blev hverken Nordjyllands eller områdets største majbøg, men givet en af de flotteste. Ud over bøgegrene pyntet med mange blomster.

En stor og lille majbøg i Als
Nu man var i gang med at lave majbøg, besluttede man i Als sig for at lave to. En stor til de voksne og en mindre til børnene. Begge blev opstillet tæt ved Vikingvej mellem skolen og idrætshallen.

Op til, der blev kaldt til grillet aftensmad, samledes hovedparten af deltagerne ved bøgene, inden de mindste skulle hjem i seng.

Også i Skelund og Veddum holdt man traditionen i hævd. I de to byer blev bøgene rejst på de respektive stadions, og i Veddum blev der holdt aftenfest i klubhuset
Nogle af de mange børn og voksne samlet ved majbøgen ved Als Hallens cafeteria
Der var ild i grillen i Als det meste af dagen og aftenene med.
Områdets største majbøg blev rejst ved Veddum stadion.
traditionen tro blev der også rejst en majbøg på toppen af Bjerget i Helberskov.
I Skelund blev majbøgen rejst ved siden af Skelund IF´s klubhus.