ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LANDSNYHEDER mandag 8. maj 2018

HELE LANDET: Ifølge ny rundspørge blandt ejendomsmæglerkæden Nyboligs 220 forretninger er køkkenet den mest salgsfremmende boligdel at renovere eller udskifte. Køkkenet har ændret status over de seneste tyve år til at blive boligens hjertekammer.

Hvis du vil vide, hvilken del af boligen, det bedst kan betale sig at skifte ud eller renovere, når det handler om at gøre boligen nemmest at sælge, bør du overveje køkkenet. Ifølge en ny rundspørge, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har foretaget blandt sine 220 forretninger, peger 35 pct. nemlig på et nyt køkken, som den mest salgsfremmende boligdel, mens andenpladsen med 19 pct. indtages af et nyt tag.

Køkkenet kan være forholdsvist omkosteligt at udskifte, men det er ifølge Nybolig et af de rum i boligen, som tiltrækker sig størst opmærksomhed.

-I Danmark er køkkenet efterhånden blevet et opholdsrum på linje med dagligstuen. Hvor husmoderen for kun en til to generationer siden stod alene i det lukkede køkken og tilberedte familiens måltider, er rummet i dag blevet boligens hjertekammer, hvor alle mødes og laver mad sammen, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.

Han peger især på den hastige udvikling, der har været de seneste tyve år, hvor tusindevis af vægge mellem spisestuer og køkkener er blevet fjernet for at etablere det såkaldte køkkenalrum.

-Den øgede aktivitet i køkkenet, hvor hele familien er samlet omkring tilberedelsen af måltiderne, betyder også, at køkkener udsættes for et stort slid, og et slidt og hærget køkken er ikke ligefrem befordrende for et hurtigt boligsalg, siger Thomas Hovgaard.