ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LANDSNYHEDER lørdag 5. maj 2018

HELE LANDET: Ejerboligen skal ikke kun tjene som bopæl i en kortere eller længere periode. Den skal også være en investering.

Det mener godt halvdelen af de boligejere, som ejendomsmæglerkæden Nybolig solgte bolig til i fjerde kvartal 2017. Her svarer 56 pct., at de reg-ner med at opleve værdistigning på den bolig, de netop har købt. Kun 16 pct. forventer ikke en værdistigning på deres nyerhvervede bolig, mens 28 pct. svarer ved ikke.
 
Ifølge Nybolig viser undersøgelsen, at boligejere i høj grad følger med i udviklingen på boligmarkedet.
 
-Mange mediehistorier har på det seneste handlet om, at det går fremad på boligmarkedet med generelt pæne prisstigninger og faldende ligge-tider i det meste af landet, og det er klart, at de historier også påvirker os som boligejere og øger forventningerne, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.
 
Han mener dog langt fra, at alle kommer til at opleve en værdistigning på deres bolig.
 
-Historisk har boligmarkedet udviklet sig cyklisk, så det afhænger i høj grad af tid og held i forhold til, om man kan indkassere en værdistigning på sin bolig, når man engang sælger den. Men ejer man sin bolig i fx tyve år, er der en god chance, men i nyere tid har vi både oplevet markante fald og stigninger i priser, så man er som udgangspunkt ikke garanteret en værdistigning, siger Thomas Hovgaard, der anbefaler, at man først og fremmest køber bolig med det primære formål at bo i den.