ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
NORDJYSKE NYHEDER fredag 4. maj 2018

NORDJYLLAND: Sig ja tak til screening for livmoderhalskræft. Sådan lyder den kampagne, Region Nordjylland sætter gang i for at få flere kvinder til at deltage i screeningsprogrammet for livmoderhalskræft. 

I dag tager 6 ud af 10 kvinder imod deres invitation til regelmæssig screening.

For at højne det tal starter Aalborg Universitetshospital, Nord nu Åben Klinik for livmoderhalskræftscreening. Det vil sige, at kvinder, der har modtaget en invitation til screening, uden henvisning eller tidsbestilling kan dukke op på sygehus Nord til Åben Klinik hver tirsdag og torsdag fra kl. 16-19 i hele maj og juni måned.

- Håbet er, at vi får fat på de kvinder, som ikke lige har fået bestilt tid. Som måske ikke har prioriteret at tage fri fra arbejde for at komme til lægen for noget, de ikke tror, de fejler, siger Henriette Strøm Kahr, 1. Reservelæge og Ph.D studerende på gynækologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital.

- Det har voldsomme omkostninger at få en kræftdiagnose. Formålet med screening er at opspore og behandle sygdommens forstadier, inden de udvikler sig til kræft. Der er ca. én kvinde om dagen, året rundt, der får diagnosen livmoderhalskræft, jeg kan kun anbefale, at man følger screeningsprogrammet og bliver screenet, når man modtager en invitation, siger hun.

Det er planlagt, at Åben Klinik skal gentages til efteråret, september til december.

Henriette Strøm Kahr