ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER lørdag 28. april 2018
MARIAGERFJORD: En række af museerne under Nordjyllands Historiske Museum indleder sæsonen 1. maj. Der bydes blandt andet på mølledag på Havnø Mølle og til vikingemarked på både Fyrkat i Hobro og Lindholm Høje ligesom der er en helt ny udstilling på Cirkusmuseet i Rold.

Traditionen tro, er Hobro fyldt med vikinger hele sommeren. Ved Vikingecenter Fyrkat er der levende historieformidling hver eneste weekend til og med september samt forskellige vikingekurser i samarbejde med LOF Mariagerfjord/Rebild i udvalgte weekender.

Sidst i maj indtager Fyrkatspillet vikingeborgen, hvor de spiller stykket Kvinden i graven i det rekonstruerede langhus ved Fyrkat.

Alle sejl sættes til, når Havnø Mølle fejrer Dansk Mølledag søndag 17. juni. Dagen markerer samtidig sæsonstart for Havnø Mølle. Dansk Mølledag er den festdag, hvor alle de gamle vand- og vindmøller landet over inviterer indenfor for at gøre opmærksom på møllerne og vigtigheden af, at man bevarer disse minder om det gamle danske landbrugssamfund.

Skulle man have lyst til mere møllehistorie, så giver en billet til Havnø Mølle også adgang til Møllehistorisk Samling i Hadsund samt Hadsund Egnssamling.

Mariager Museum åbner en museumsbutik, der som noget nyt har gammeldags julepynt året rundt. Museet i den gamle købmandsgård lægger også hus til den årligt tilbagevendende sommerfest for hele byen. I år finder den sted 4. august.

Gennem mange år har cirkus- og tivolifolk haft en tilværelse, hvor de flyttede sig fra sted til sted, og hvor deres hjem havde hjul. Den historie fortæller Cirkusmuseet i Rold i en helt ny udstilling kaldet Livet på hjul, som åbner 3. maj. Her kan man opleve både en original beboelsesvogn med inventar og en gammel pakvogn med en lille udstilling, der fortæller om de rejsende folk og vognenes historie.

Nordjyllands Historiske Museum har to succesfulde selvbetjente museer, henholdsvis Boldrup Museum i Nørager, hvor det netop nu vrimler med søde dyrebørn, og Gråbrødrekloster Museet tre meter under gågaden i Aalborg.Der er blandt andet mølledag 17. juni  i Havnø