ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER onsdag 9. maj 2018

Eleverne i 0. A og 0.B i Arden skole var også ude med affaldssækkene, og det blev til en hel del.
Foto: Inge Jacobsen
MARIAGERFJORD: Rekordmange børn og voksne deltog i årets affaldsindsamling i Mariagerfjrod Kommune. og der blev indsamlet over fire tons affald, deriblandt mere end 3.000 dåser.

Det oplyser affaldsindsamlingskoordinator Alan Phipps, Danmarks Naturfredningsforening Mmariagerfjord.

Der deltog 11 børnehaver og dagplejegrupper, 14 skoler, 17 foreninger og grupper og fem spejdertropper, i alt 1.750 børn og voksne

Danmarks Naturfredningsforening Mariagerfjord stod for indsamlingen, i samarbejde med kommunen, med støtte fra Grønt Råd.

- Det er glædeligt, at der år for år er så mange, der vil være med, og rigtig godt at mange børn og unge er med til at holde kommunens dejlige natur ren. En stor tak til alle, der deltog, siger Alan Phipps.


På landsbasis blev der indsamlet over 170 tons skrald, inklusive over 100.000 dåser. I alt var der ca. 200.000 tilmeldte deltagere til årets Affaldsindsamling. Heriblandt et meget højt antal skolebørn - ca. 140.000. Det betyder, at årets indsamlere har samlet 18 ton affald mere end sidste år men 8.000 færre dåser.

Faldet i dåser glæder præsidenten i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, som siger:

- Ud af de indsamlede dåser stammer knap 77 procent fra grænsehandlen. Grænsedåserne er et historisk problem for Danmarks natur og miljø. Danmarks Naturfredningsforening har derfor længe kæmpet for at få pant på dem. I Danmark har vi et fantastisk retursystem som gør, at 9 ud af 10 dåser med pant kommer retur.

- Affaldsindsamling 2019 finder sted søndag d. 31. marts. Skoler og institutioner samler ind fra d. 25. til d. 29. marts. Vi håber endnu flere vil være med til at gøre Mariagerfjord til Danmarks reneste kommune, siger Alan Phipps.