ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LANDSNYHEDER onsdag 11. april 2018
HELE LANDET: Behovet for enten mere eller mindre plads får flest til at flytte. Det er især i de store byer, at manglen på plads får flere til at søge boliger andre steder, hvor kvadratmeterpriserne er lavere.
 
Skilsmisse, dødsfald, nyt arbejde, investering og familieforøgelse. Der kan være mange grunde til at rykke teltpælene på og finde ny bolig, men den ubestridte førsteplads blandt årsager til at købe ny bolig er og bliver hensynet til plads. Det viser en undersøgelse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig netop har foretaget blandt kædens boligkøbere i fjerde kvartal 2017.
 
Her svarer 37 pct., at de har købt ny bolig, fordi de enten havde brug for mere eller mindre plads, mens fx 10 pct. skulle flytte til en anden by, 5 pct. skulle skilles og 14 pct. angav det at investere som årsag til køb.
 
-I gennemsnit bor vi danskere ca. 14 år i vores bolig, før vi flytter, og flytningerne afspejler ofte de livsfaser, vi gennemgår. Som unge har vi ikke brug for så meget plads, men når vi etablerer os med familie, har vi større krav til kvadratmeterne, som så igen blive lavere, når vores børn flytter hjemmefra, siger Thomas Hovgaard.
 
Aktuelt peger han især på de store byer, når det kommer til manglen på plads.
 
-Boligpriserne i København og Aarhus er de sidste par år steget så kraftigt, at kvadratmeterpriserne har fået folk til at forlade byen for at finde større boliger, som er til at betale, siger Thomas Hovgaard.