ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER søndag 01.04.2018
MARIAGERFJORD: Det overordnede mål er, at Mariagerfjord Kommune skal være Danmarks reneste, når Danmarks Naturfredningsforening, Mariagerfjord og Grønt Råd inviterer til en fælleskommunal affaldsindsamling søndag 22. april.

I år har flere end 40 institutioner, klubber og foreninger allerede tilmeldt sig til indsamlingen, men andre kan også være med.
Skoler, børnehaver, foreninger, klubber, spejdergrupper og landsbyer/borgerforeninger kan stadigvæk nå at tilmelde sig, og modtage et tilskud fra kommunen til en forfriskning under indsamlingen, siger Alan Phipps, DN Mariagerfjord .

Tilmelding foregår på DNs webside -http://mit.tur.dn.dk/tilmeld-affaldsindsamling/. Man vælger selv hvornår, omkring uge 16, der samles ind. Efter tilmelding kan manfå et tilskud til forplejning fra kommunen ved at kontakte Annette Rørbæk Hansen 98113608, arhan@mariagerfjord.dk.
Søndagsindsamlingen er for alle den 22. april mellem kl. 13 og 16. Der er fire indsamlingssteder i kommunen Der er mødesteder ved: Bytorvet 18,  Arden, Det Røde Pakhus, Sdr. Kajgade, Hobro, parkeringspladsen på havnen i Mariager, og Dykkerklubben, Bådsstræde 23 i Hadsund.
Kommunen sørger for at indsamlet affald bliver kørt væk.
Det er 13. år i træk DN Mariagerfjord og Grønt Råd står for kampagnen. Sidste år deltog næsten1.600 borgere.Tilsammen fjernede indsamlerne mere end 5.000 kg affald og næsten 3.500 dåser, og var på den måde med til at sikre en ren natur.
- Vær med, så vi kan gøre 2018 til et rekordår, siger Alan Phipps.

For et par år siden sørgede Hanne Weller fra Als Borgerforening for, at de mange indsamlere blev foreviget på Springvandspladsen i Als.
Veddum:
Søndag 15. april kl. 10 ved Thor.(Foreningen Thor)
Als:
Søndag 22. april kl. 10 ved Paraplyen (Als Borgerforening)
Helberskov:
Søndag 22. april kl. 09.30: i Sandgraven (Helberskov Borgerforening)
Øster Hurup:
Søndag 22. april kl. 10 i Strandparken (FDF og Ø. Hurup Borgerforening)