ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER lørdag 03.03.2018
ALS: Selv om der for tiden bliver skruet ekstra op for radiatorer i mange hjem i Als, som modtager varme fra det lokale fjernvarmeværk, er der ikke noget der tyder på, det bliver nødvendigt at koble reserven på, det oliefyrede varmeværk, der ligger et halvt hundrede meter fra det halmfyrede.

-Det har været nogle stride dage at komme igennem, men som det ser ud nu og fremover, kan vi sagtens klare forsyningen uden at koble det oliefyrede varmeværk på, siger varmemester Anders Andersen.

Afrens af hestebønner og raps
Det er dog ikke halm, der puttes i fyret på Rørsangervej for tiden, men derimod afrens af hestebønner og raps.

Det oliefyrede anlæg på Poppelvej er det oprindelige, der blev bygget i Als, men det fik lov til at blive sående, da det halmfyrede anlæg blev opført, således det kan træde i kraft, hvis der skulle ske svigt med det halmfyrede.

I alle årene er det blevet vedligeholdt, så det kan sættes i gang med kort varsel, men det har hidtil ikke været nødvendigt at koble det på anlægget, og med forudsigelsen om stigende temperatur er der helle ikke noget , der tyder på, det skal i gang i denne omgang.

Frosten skaber skulptur i Flouen
Frosten sæter dog sine spor i landsbyen. I byens gadekær fungerer springvandet fortsat med vand der risler ned over stensætningen, men der er de seneste døgn opbygget en stor isbræmme omkring udløbet, så det kan minde om et pigeansigt med langt hvidt hår, og det er døbt "grædende jomfru".
Fjernvarmeværket i Als har to adresser. På Rørsanervej ligger det halmfyrede anlæg og på Poppelvej (billedet)reserven, det oliefyrede anlæg.
"Grædende jomfru" midt i Als by´s gadekær, Flouen.