ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER mandag 26.02.2018
ØSTER HURUP: Event Øster Hurup vil på linje med 2017 afvikle Tour de Øster Hurup i juli måned i år. Man håber, Udvalget for Kultur og Fritid vil støtte arrangementet med det beløb, som ikke blev brugt i 2017.

Sidste år bevilgede udvalget 50.000 kr. til arrangementet. De blev imidlertid ikke brugt. Der var 21.000 kr. tilbage, som man i turistbyen håber kan overføres til i år.

Tour de Øster Hurup er blevet afviklet i flere år. Det skete først i samarbejde med TV2, der sendte direkte fra arrangementet samtidig med, man sendte Tour de France, men sidste år meldte tv-stationen fra. I Øster Hurup besluttede man alligevel at fortsætte på egen hånd, og det blev igen en succes.

Udvalget for Kultur og Fritid skal drøfte sagen på sit møde tirsdag på det gamle rådhus i Mariager.

I Øster Hurup vil man hovedsageligt satse på børneløb, der skal afvikles på en trafiksikker rundstrækning. Børnene skal have en lille goodiebag og en medalje efter løbet. Det er også tanken, at der skal gennemføres et centimetermarathon i samarbejde med Børneulykkesfonden.

På¨pladsen ved turistkontoret er det planen, der skal være forskellige former for underholdning.

Udgifterne i forbindelse med arrangementet vil blive holdt på et minimum, ligesom der vil blive en mindre brugerbetaling på cykelløbet. Man vil i år dog kunne spare udgifter til startnumre og medaljer, da man råder over et restparti fra sidste år.

Hvis udvalget beslutter at overføre de 21.000 kr. til i år lover idegruppen i Øster Hurup, at der ikke vil blive søgt yderligere midler til arrangementet i år.

I 2017 cyklede børnene på lukkede veje og mange forældre løb med.