ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER søndag 25.02.2018
Den efterlyste mand fra Hadsund er fundet
i god behold
ALS: Borgerforeningen i Als har planlagt fem gåbanko-arrangementer i den kommende sæson, hvoraf de to er i samarbejde med borgerforeningerne i Øster Hurup og Helberskov.

Første gang, der inviteres på gåtur rundt i Als med en bankoplade i hånden bliver torsdag 26. april, og det bliver traditionen tro med start ved paraplyen på Springvandspladsen. Rutelæggerne forsøger så vidt som muligt at finde ny ture rundt i byen og den nærmeste omegn, eller ture, hvor det er lang tid siden, man har gået, så der hver gang er noget nyt at se på.

Turen i maj er i samarbejde med borgerforeningen i Helberskov. Et arrangement, man havde stor succes med i 2017, hvor blandt andre mange fra Als også deltog. Der bliver igen start og mål i Sandgraven, og datoen er onsdag 16. maj.

Juni´s gåbanko er henlagt til Øster Hurup, hvor det igen skulle være muligt at kunne færdes i bymidten efter det omfattende arbejde med ændring af området ved Multihuset. Der bliver start ved netop det ny bytorv og turen er fastsat til tirsdag 19. juni.

Den 13. august vender man tilbage til Als, hvor der igen er start ved paraplyen ved gadekæret.

Årets side gåbanko er 13. september, hvor man samarbejder med Als Spejderne. Turen tager traditionelt sit udgangspunkt på Springvandspladsen, men man slutter, som den sidste gåtur i 2017 af i Spejderskoven bag spejderhyten. Her vil spejderne servere varm suppe.

Inden man tager hul på gåturene inviterer borgerforeningen byens borgere til at deltage i en affaldsindsamling søndag 22. april kl. 10. Igen bliver der udgangspunkt ved paraplyen, hvor ruterne med affaldsposerne fordeles mellem de, der er mødt op.

Over hele landet foregår der affaldsindsamling samme dag.


Når borgerforeningerne i Helberskov og Als samarbejder om gåbanko bliver der igen start og mål i Sandgraven ved foden af Bjerget.