ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER torsdag 08.03.2018
Unge flytter til de store studiebyer
LILLE VILDMOSE: Når gæsterne besøger lille Vildmosecentret vil de se et helt nyt tårn, der netop er holdt rejsegilde på. Centret åbner 24. marts.

Det ny tårn, kaldet "Dødens Tårn" bliver først officielt indviet i forbindelse med åbningen af et nyt formidlingsområde syd for centret, men allerede fra åbningsdagen vil gæsterne kunne stige til tops.

I den sydligste ende af området finder gæsterne det nyopførte tårn 'Dødens Tårn', hvor formidlingen vil handle om de store dyrs storhed og forfald, og hvordan de døde dyr bidrager til nyt liv i naturen.

Det ny tårn markerer en vigtig milepæl i hele processen med opbygningen af Det Vilde. Det blev  holdt som et privat arrangement på Lille Vildmosecentret, hvor håndværkere, bygherrer, arkitekter og andre relevante samarbejdspartnere var inviteret. Ved tårnet blev der nydt en snaps og efterfølgende var naturvejleder Jakob Konnerup klar med en varm vildtgryde og vildtpølser til alle deltagerne, som hurtigt fandt ind i Café Soldug i ly fra 'forårskulden'.

- Vi glæder os til, at det nye formidlingsområde står færdigt. Det bliver en helt ny måde, som vores gæster kan opleve de vilde, store dyr, som bor i Lille Vildmose og samtidig få en større forståelse for, hvordan død kan give liv i naturen, siger Jakob Konnerup.

Området 'Det Vilde' er finansieret af Nordea-fonden og Friluftsrådet og er et projektsamarbejde mellem Lille Vildmosecentret og Aalborg Kommune, hvor hovedentreprenøren er Grevlund Montage.

Der bydes også på nyheder ved Tørvetoget, hvor gæsterne kan komme med på en tur fra centret og ned til perronen ved den nyetablerede Birkesø. Her vil togchaufføren tage passagerne med ud i den nye pavillon, hvorfra der formidles om genopretningen af søen og det rige fugleliv. Der vil også være tid til at se de flotte akvareltegninger af mosens dyr tegnet af Jens Frimer.
 
Rejsegilde på det ny tårn i Lille Vildmose
Nyt udsigtstårn i Lille Vildmose