ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER tirsdag 06.03.2018
MARIAGERFJORD: Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse vil se, hvad administrationen svarer pressen, hvis den ønsker aktindsigt i sager, som Fagenheden Arbejdsmarked behandler.

Det vedtog udvalget på sit seneste møde. Ellers er man ikke interesseret i at se besvarelserne.

En ny lov om offentlighed i forvaltningen trådte i kraft 1. januar 2014.Loven indeholder en række nye regler om aktindsigt, som gælder for bl.a. statslige, regionale og kommunale myndigheder.

Der er siden 2015 sket en stigning i antallet af anmodninger om aktindsigt til Fagenheden Arbejdsmarked.

Det var forventet, at loven ville bevirke en stigning af antallet af anmodninger om aktindsigt i kommunale sager allerede fra 2014, men det år var der kun to anmodninger, men siden er det steget. I 2015 var der ni anmodninger. Året efter 15, og i 2017 fladede det lidt ud mod 11 anmodninger om aktindsigt.

I de første uger af 2018, frem til 8. februar har der været fire ønsker om aktindsigt, fremgår det af en oversigt, som administrationen har udarbejdet.De fire anmodninger i år drejer sig om eksterne lægekonsulenter, til- og fraflytning af personer på offentlig forsørgelse, udeblivelse fra danskundervisning og indsatsen mod ungdomskriminalitet, oplyser fagenheden.