ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER mandag 05.03.2018
VEDDUM: Godt en halv snes amatørskuespillere i Veddum høstede to gange i løbet af lørdagen taktfast bifald fra en fyldt Veddum Sal efter at have opført farcen "Husk coach og parlør til Udkantsdanmark".

Om eftermiddagen var inviteret pensionister og andre, som ikke havde mulighed for at overvære premieren om aftenen. Mundheldet om en dårlig generalprøve giver en god premiere, holdt ikke. Generalprøven blev særdeles vellykket, og de dygtige lokale skuespillere slap også flot fra opgaven om aftenen.

Aftenforestilling blev indledt med spisning og afsluttet med en svingom, så mange borgere i landsbyen var tilfreds med, de kunne sove længe om søndagen.

Amatørerne har øvet de seneste mange uger på farcen, der fik latteren til at rulle gennem salen adskillige gange.

Rammen for forestillingen var en ornestation i Jylland, der får tilskud til ansættelse af hjælp på ornestationen, og da københavnerne ankommer udvikler historien sig.

I Veddum er det blevet en fast tradition, at der på tærsklen til foråret opføres en dilettantforestilling i salen.

Der blev pustet nyt liv i traditionen for godt en snes år siden, da et hold satte sig for at bygge scenen i salen op og derefter indøvede et stykke. Det blev en succes, og siden har man i landsbyen holdt fast i den årlige forestilling som led i en festaften.
Så er der for alvor kommet gang i løjerne på scenen i Veddum.
Veddum Sal var fyldt til begge teaterforestillinger. Billedet er fra lørdag eftermiddag.