LOKALE NYHEDER mandag 12.02.2018
HELBERSKOV: Uanset hvor meget, man rystede på hånden i den traditionsrige fastelavnsringridning i Helberskov lørdag eftermiddag, blev det til en topplacering. Ingen kunne blive dårligere placeret end nummer fire.

Det var antallet af deltagende ekvipager., og konkurrencen var således overstået på en halv times tid, så kunne de få publikummer, der var mødt op, komme hjem i varmen.

Det var ellers ikke vejret, der holdt deltagerne hjemme. Der var en enkelt plusgrad og vindstille i Sandgraven ved foden af Bjerget, men interessen for konkurrencen til hest har været dalende de seneste år. I 2017 mærkede Rytterforeningen i Helberskov, der står for arrangementet, en fremgang i deltagerantallet, men i år slog man imidlertid bundrekorden.

Rytterforeningen ærgrer sig, for arbejdet med forberedelserne er de samme, uanset om der er mange eller få deltagere.

I tilknytning til ringridningen har der i alle årene været tradition for, at dagen sluttes af med en rytterfest i byens forsamlingshus. Det har også været rytterforeningen, der stod for den del af arrangementet, men for få år siden overtog borgerforeningen i Helberskov sammenkomsten med spisning, og alle, der havde lyst, blev inviteret med.

Den del har ikke været ude for samme nedadgående deltagerkurv
Ringridningen blev hurtigt overstået.
De ventende ryttere fyldte ikke meget i Sandgraven.