LOKALE NYHEDER lørdag 10.02.2018
ØSTER HURUP: Lokale ildsjæle og foreninger, der vil bidrage til at gøre et besøg og ophold i Øster Hurup, Helberskov, Egense og Hals til en særlig oplevelse kan i 2018 søge en ny pulje om støtte.

Det er sommerhusformidling Feriepartner Kattegat, der har oprettet en lokal pulje på 50.000 kr. Når året er slut uddeles der desuden 100.000 kr. til de tre bedste projekter i Danmark.

Denne uddeling kalder man Feriepartnerprisen. Det er en samlet pris for alle landets 27 bureauer i Feriepartnerkæden. I alt støttes gode projekter med over en mio. kr. i 2018.

Laila Zaar fra Feriepartner Kattegat oplyser, at formålet med oplevelsespuljen er at støtte lokale ildsjæle, foreninger og lokalsamfund, som ønsker at udvikle oplevelser, der bl.a. henvender sig til områdets gæster:

- Det betyder naturligvis ikke, at oplevelsen eller begivenheden udelukkende skal være for turister, men at disse også skal være en del af målgruppen for den påtænkte oplevelse. På den måde får vi god sammenhæng mellem vores ambition om dels at være en aktiv del af lokalmiljøet, samtidig med at vi gør noget, der tilgodeser vores gæster og sommerhusejere, siger hun.

Hele initiativet består af to dele - en uddeling af midler fra de lokale Oplevelsespuljer, som finder sted i marts, og så den landsdækkende finale til november. I finalen deltager de bedste lokale puljemodtagere fra alle landets Feriepartner-bureauer. Som eksempel på initiativer, der kunne opnå støtte, peger Laila Zaar på både afholdelse af events og begivenheder eller etablering af mere blivende faciliteter:


-En trampesti i vores skønne natur, en åben sportsaktivitet, hvor også gæstende turister kan deltage, en festival eller en hjemmeside, hvor besøgende kan komme i kontakt med lokale, kunne alt sammen være gode muligheder. Det vigtige for os er, at det er noget, der skaber værdi for både lokale og gæster, og som gør vores område til et endnu bedre sted at bo og holde ferie, siger hun.
 
Hvis man har et projekt, som man mener, kvalificerer sig til støtte, skal man være lidt hurtig ved tasterne, idet fristen for at indsende forslag er 1. marts. Ansøgningsskema kan hentes på hjemmesiden feriepartner.dk/oplevelsespulje og indsendes på mail til ka https://mail.yousee.dk/compose.cgi?to=kattegat@feriepartner.dk
Laila Zaar.